Gogoși cu lingura -rețetă simplă și delicioasă

Deși fac de mult timp gogoși cu lingura, se pare că nu v-am lăsat niciodată rețeta după care le pregătesc. Nu știu de ce trăiam cu impresia că am pus-o deja de unul dintre blogurile mele. Săptămâna trecută, când am făcut ultima oară, am vrut să pun o poză pe rețelele de socializare și să vă las link-ul spre rețetă. Așa am descoperit greșeala. Așadar, nu am mai postat nici fotografia și mi-am propus să scriu curând rețeta.

Această rețetă de gogoși cu lingura este extrem de simplă. Pot fi pregătite chiar și de copilași, deși vor avea nevoie de puțin ajutor la coacere, pentru a nu arde din greșeală.

gogsi cu lingura, reteta, gogoși cu iaurt

Ingrediente necesare pentru a pregăti gogoși cu lingura

Pentru a face gogoși cu lingura, am avut nevoie de:

 • 3 oua
 • 1 litru lapte bătut
 • aproximativ un kilogram de faină albă
 • 4 linguri de zahăr
 • 2 plicuri de praf de copt
 • arome. Eu am folosit arome gel vanilla&butter și lămâie de pe Arome și esențe. E prima oară când le folosesc și sunt foarte încântată de ele. Sunt aromate, spornice și au un miros demențial.
 • un praf de sare
 • ulei pentru prăjit
 • la final, zahăr pudră, ciocolată sau dulceață
gogsi cu lingura, reteta, gogoși cu iaurt

Mod de preparare:

Am separat ouăle și am bătut spumă albușul cu sarea și zahărul. Apoi, am adăugat gălbenușurile și am continuat să mixez. A urmat să adaug laptele bătut și treptat făina+ praful de copt. Când s-a format un aluat suficient de moale încât să fie luat cu lingura, dar care nu curge, am adăugat aromele, am mai mixat puțin și l-am lăsat să se odihnească.

Între timp, am încins uleiul. Apoi m-am apucat de treabă. Înainte de a lua aluatul cu lingura, am băgat de fiecare dată lingura în uleiul încins. Astfel s-au desprins ușor și au luat o formă frumoasă. Gogoșile acestea se și învârt singure, dacă au suficient spațiu și consistența potrivită.

La urmă le puteți da prin zahăr vanilat sau le puteți servi cu ciocolată ori dulceață. Alegeți varianta dorită. Gogoșile vor fi pufoase, moi, delicioase!

You may also like...

3 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Le ador! Eu de obicei le fac cu iaurt, în loc de lapte bătut. Oricum, sunt grozave.

 2. Dana spune:

  Trebuie să fac cât de curând, prea buni par.

 1. 9 decembrie 2021

  […] esență de rom și vanilie […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *