Brioșe cu ciocolată – rețetă simplă și gustoasă – muffins
Așa cum am promis, vă prezint mai des rețetele pe care le pregătesc pentru familia mea. Fie pe bloguri, fie pe rețelele de socializare, deja puteți găsi mai multe postări din zona food. Sper să vă placă și vouă, la fel de mult cât îmi place și mie acest lucru. Astăzi vă prezint rețeta de brioșe cu ciocolată pe care o pregătesc atunci când avem chef de un desert simplu cu cacao.
Brioșele sunt pe placul celor mici, mai ales le pot cuprinde fără probleme cu degețelele lor neîndemânatice. În plus, sunt pufoase și delicioase. Îmi place să pregătesc brioșe, deoarece sunt versatile și tare gustoase, indiferent de combinația aleasă. De curând am făcut și cu brânză de vaci. O aveam prin frigider și nimeni nu se mai uita la ea. Au fost un adevărat succes, chiar și pentru Albert, care cam evită brânza. Pregătesc și brioșe cu glazură de ciocolată uneori și sunt, de asemenea, foarte bune. Recunosc, cu glazură fac mai rar, deoarece se face puțin mai multă mizerie și sunt o idee mai migăloase.
Brioșe cu ciocolată – un dulce ușor de pregătit
Petru a pregăti 24 de brioșe cu ciocolată, am avut nevoie de:
- 4 ouă
- 100 grame zahăr (puteți pune mai mult dacă de obicei preferați deserturile foarte dulci)
- o cană de făină
- o cană de lapte ( am folosi aceeași cană și pentru zahăr și pentru făină. Avea aproximativ 250 grame)
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
- 3 lingurițe de cacao
- 100 grame ulei
- 150 grame fulgi de ciocolată termorezistenți
- estență de vanilie/rom/ciocolată sau orice vă place
Mod de preparare:
Am separat albușurile de gălbenușuri. Am bătut albușurile împreună cu zahărul până de s-a făcut o spumă care nu curgea. Separat, am amestecat gălbenușurile cu ulei, am adăugat totul peste spuma de albușuri și le-am încorporat ușor. Apoi, am adăugat treptat laptele și făina și am omogenizat totul. Am adăugat și cele 3 lingurițe de cacao și fulgii de ciocolată dați prin făină, dar și esența.
Între timp am încins cuptorul la 180 de grade, funcția ventilator și am pregătit tava pentru brioșe, stropind-o cu puțin ulei. Apoi, cu un polonic mic am umplut fiecare spațiu. Nu am umplut până la refuz, ci doar pe trei sferturi. După aceea, am trântit tava ușor de masă, pentru a ieși bulele de aer, iar apoi am lăsat-o în cuptor pentru 15 minute. Să nu deschideți ușa cuptorului mai repede că se vor lăsa! După cele 15 minute, le-am încercat și cu scobitoarea, iar apoi le-am lăsat să se răcească.
Pot fi pudrate sau nu cu zahăr pudră și savurate așa cum sunt sau alături de un ceai, cafea sau ciocolată caldă.
Ador briosele! Am făcut si eu săptămâna trecută
Cat de bine merg cu o cafea!
Imi plac briosele pentru ca pot fi mancate oriunde si oricand, sunt savuroase si satioase. Am cateva locuri de unde le cumpar, pentru ca nu am rabdare sa le fac.
Facem si eu briose intr-o vreme, acum mama face mai des.
Cat de bine arata, zici ca sunt cumparate din magazin.
Delicioase!!!
Mi-ai facut pofta de briose, maine fac si eu unele cu unt de arahide.
Am făcut rău că nu intrat pe seara sa citesc articolul arata intr un mare stiil
O rețetă simplă și delicioasa!
Tare bine arată, cred că voi testa și eu rețeta ta.
Neaparat iti fur reteta. Sigur sunt delicioase.