Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky – recenzie

La începutul lunii, la Bookzone, a apărut Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky. M-am bucurat foarte mult că a ajuns și la mine într-un timp atât de scurt. Îmi plac cărțile despre prietenie, îmi plac cărțile despre clanuri, mafie sau chiar și secte. Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky părea să le îmbine perfect pe amândouă și am fost extrem de nerăbdătoare să o încep. Așadar, nu am putut să o las prea mult să aștepte și i-am permis să mă prindă în mrejele sale.

Vă spun încă de pe acum că mi-a plăcut foarte mult. Mă așteptam la mai multă violență, dar accentul a fost pus pe cele două prietene, pe viața lor, pe relația lor. Violența a fost mereu prezentă, dar din umbră. Am știut mereu că e acolo, parte din lumea lor.

 Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky

Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky – „ O carte intrigantă și complexă, cu relații tensionate și încâlcite.” – Diane Chamberlain

Sofia și Antonia sunt prietene de când se știu. Tații lor lucrează împreună, iar mamele lor sunt prietene foarte bune. Sunt și vecine, iar acest lucru le permite să fie aproape tot timpul împreună. Atunci când tatăl Antoniei este făcut dispărut de către Familie, totul se schimbă pentru cele două fetițe. Mama Antoniei, Lina, cade într-o depresie care se întinde pe mulți ani, nereușind să se descurce cu suferința adusă de pierderea soțului său. Vrea să întrerupă orice legătură cu Familia și asta înseamnă că nu mai dorește să aibă de-a face cu familia Sofiei. Totuși, nu-i interzice Antoniei să își viziteze prietena.

Cu sentimente amestecate, micuța Antonia găsește un refugiu în casa prietenei sale. Este conștientă că Familia este vinovată de dispariția tatălui său și că tatăl Sofiei a primit o promovare după acel incident nefericit, dar prezența lor este singura urmă de normalitate care i-a rămas.

Atunci când fetele ajung la liceu, ușor-ușor se îndepărtează. Diferențele dintre ele se văd tot mai tare, iar orgoliile lor nu le permit să discute și să își rezolve problemele. Timpul trece, iar relația dintre ele e tot mai ciudată. Totuși, atunci când se lovesc de probleme, apelează una la cealaltă, știind că vor găsi înțelegere și, de ce nu, soluții. Faptul că sunt fiice ale mafiei, cele două fete, devenite deja femei, au tot mai mult multă nevoie una de cealaltă.


După cum vă spuneam și mai sus, mi-a plăcut foarte mult acest roman de ficțiune istorică. L-am citit repede și m-am bucurat de fiecare pagină. Am intrat în pielea personajelor și am ajuns să îndrăgesc Familia și să privesc lucrurile din punctul lor e vedere. Finalul a fost interesant, dinamic și ideal, dar m-a lăsat cu puține semne de întrebare.

Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky se poate comanda de aici.

You may also like...

12 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Chiar acum o citesc și eu.

 2. Dana spune:

  Cât de interesantă și frumoasa este povestea, cu siguranță mi-ar plăcea!

 3. Pare o carte interesanta, am cateva titluri pe lista de la bookzone

 4. Simona spune:

  M-ai facut tare curioasa. Imi plac cartile de fictiune in acest stil. ^_^

 5. Denisa spune:

  Mi-a placut recenzia ta. Pare o carte faina, am sa o iau si eu in considerare.

 6. Citeam multe cărți istorice, trebuie să reiau acest obicei.

 7. Marin Mirela spune:

  De ceva vreme am citit cărți cu acțiuni petrecute în secolele XV- XVIII. Mi-ar plăcea să citesc Fiicele Mafiei, cred că este interesantă și intrigantă așa cum spui și tu.
  Mulțumesc penru recomandare!

 8. Rokolla spune:

  O recomandare buna, demna de luat in seama

 9. Si mie mi-a placut cartea destul de mult.

 1. 14 februarie 2022

  […] Fiicele Mafiei v-am vorbit aici, iar despre cea din urmă vorbim în articolul de astăzi. Dacă de-a lungul timpului am citit […]

 2. 2 martie 2022

  […] Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky […]

 3. 9 martie 2022

  […] Mafiei. Despre acest roman v-am vorbit aici. Toate aceste patru cărți le-am primit de la […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *