Trilogia 365 de zile de Blanka Lipińska

Acum mai bine de un an, am văzut prima parte a filmului 365 de zile (365 DNI) și am avut sentimente amestecate în privința lui. După cum v-am spus și aici, nu mi-a displăcut total, dar nici nu pot să zic că mi-a plăcut extrem de mult. Tot atunci vă spuneam că nu aș vrea să citesc cartea, deorece urmărind filmul nu ar mai fi avut farmec. Ei, bine, dat fiind că a trecut atât de mult timp de când l-am văzut, nu mai țineam minte prea multe detalii și mi-am zis că pot da o șansă trilogiei. Ei, bine, se pare că bine am făcut, deoarece mi-au plăcut mult mai mult decât filmul.

Filmul nu urmărește exact acțiunea cărții și, mai ales, nu transmite gândurile și sentimentele personajelor așa cum le transmite cartea. Am fost și eu surprinsă de cât de mult mi-a plăcut, sincer. M-a prins 2-3 noaptea citind cărțile, fără să îmi dau seama. Deși au fost pasaje în care totul mi se părea absurd, iar personajele mult prea enervante și ireale, mi-am dat seama că nu cunosc acea lume și că nu e exclus ca mafioții și femeile din jurul lor să fie exact așa de nebuni :-)) .

Scenele de sex sunt dese și extrem de creative, dar nu cred că vă miră acest lucru, dat fiind că vorbim despre o serie erotică. 365 de zile este o trilogie complexă, care vorbește despre obsesie, despre iubire în cea mai bolnavă formă a ei. Despre decizii proaste, care schimbă vieți pentru totdeauna. Despre pierderi, mafie, crime, răpiri și acceptare.

În rândurile de mai jos, vă voi vorbi pe scurt despre acțiunea celor trei volume. Dacă nu vă plac spoilerele, opriți-vă după descrierea primului volum.

365 de zile, urmatoarele 365 de zile, acea zi , 365 de zile de Blanka Lipińska - primul volum al trilogiei

365 de zile de Blanka Lipińska – primul volum al trilogiei

Laura este împreună cu iubitul și alți prieteni în Sicilia, în vacanță. Complet nemulțumită de modul în care se comportă iubitul său, pleacă de la hotel și îi dă ocazia lui Massimo să o răpească. Acesta este capul unei familii de mafioți, care susține că a avut o viziune cu ea și că trebuie neapărat să fie a lui. Laura se trezește în casa lui și este înștiințată că este răpită și că pentru următoarele 365 de zile este a lui, dându-i ocazia să se îndrăgostească de el. Dacă încearcă să scape, Massimo îi va ucide familia. Totuși, îi promite că nu se va apropia de ea în moduri nepotrivite și că va aștepta aprobarea sa, dar și că, dacă nu va dori să rămână cu el după cele 365 de zile, o va lăsa să plece.

Deși rațiunea îi spune să se împotrivească, se pare că Massimo este tot ceea ce iubitul ei nu era. El se comportă cu ea de parcă e un diamant rar și îi pune lumea la picioare. Sexul cu el este dur și des, exact așa cum ea și-a dorit dintotdeauna. Astfel, Laura îi cedează și își trăiește visul. Are tot ceea ce a visat vreodată, ba chiar mai mult, exceptând libertatea. Deși Massimo îi lasă impresia că este liberă, Laura are multe interdicții, el fiind un maniac al controlului. La toate acestea, se adaugă și dușmani din alte clanuri, urmăriri, crime, gelozii și momente incendiare.

Acea zi – al doilea volum al trilogiei 356 de zile

În cel de al doilea volum, Laura își trăiește în contiuare visul, bucurându-se de opulența care i s-a oferit. Având-o alăturări și pe prietena sa din Ucraina, viața pare să fie perfectă. Atunci când află că este însărcinată, cuplul este în al nouălea cer, deși fericirea Laurei este ușor umbrită de modul în care Massimo a pus totul la cale. Cei doi se căsătoresc și ea se bucură de fericirea pe care răpirea din urmă cu câteva luni i-a adus-o. Evenimentele din trecut le complică existența, iar Laura este răpită de un clan spaniol rival. Nacho Matos este fiul capului familiei mafiote care a ordonat răpirea Laurei. El este și cel mai bun ucigaș plătit, dar și un surfer fermecător.

Laura este extrem de bine îngrijită de către Nacho și se simte foarte bine în timp ce așteaptă ca Massimo să se înțeleagă cu spaniolii și să o salveze. Dar oare va reuși să se întoarcă de acolo fără urmări?

Următoarele 365 de zile – ultimul volum din Trilogia 365 de zile

După ce Laura se întoarce în Sicilia, încearcă să se pună pe picioare și să treacă peste pierderea avută. Relația dintre ea și Massimo s-a schimbat dramatic, dar Laurei nu i se pare corect să renunțe, mai ales că se simte vinovată pentru unele vise și sentimente pe care le are. Massimo o simte și încearcă să afle ce s-a întâmplat cât timp a locuit alături de Nacho Matos. În același timp, este dărâmat de pierdera lor și se îndepărtează de ea, refugiindu-se în droguri și alcool.

Atunci când își dă seama că o poate pierde cu adevărat pe Laura, își iese din minți și se comportă exact ca monstrul care știam încă de la început că e, iar coșmarul Laurei abia acum începe…

365 de zile, urmatoarele 365 de zile, acea zi , 365 de zile de Blanka Lipińska - primul volum al trilogiei

Deși mi-a plăcut mult finalul , Laura m-a enervat la culme. Are tipa asta un dar de a se chinui singură și de a se pune mereu în situații urâte… Este imatură, narcisistă și în mod clar îi place pericolul. Dar nu vreau să vă spun mai multe, vă las pe voi să descoperiți întreaga poveste! Trilogia 365 de zile se poate comanda de aici, iar acum are și un preț foarte bun.

You may also like...

18 Responses

  1. Claudia spune:

    Nici pe mine nu m-a tentat filmul insa, asa um descrii tu cartea parca e de citit 🙂

  2. Silvia spune:

    O descriere excelentă!!!!

  3. Alina S spune:

    Imi place mult sa citesc, dar gasesc destul de greu timp. Multumesc pentru recomandare.

  4. Dana spune:

    Super pare trilogia asta, îmi place mult ce am citit despre ea! Se vede că este tare captivantă şi plină de acţiune incendiară.

  5. Mihaela spune:

    Mi-a placut filmul si as citi si cartile desi recunosc ca nu ar mai avea acelasi farmec.

  6. Ana spune:

    Am vazut filmul si nu mi-a placut, asa ca nu ma tenteaza sa citesc cartile. Poate cand eram in liceu sau facultate mi-ar fi placut, atunci cand era la moda Fifty shades of Grey.

  7. :)) m-ai facut foarte curioasa! eu am vazut doar prima parte a filmului si nu pot sa zic ca-s data pe spate

  8. Simona Diaconu spune:

    Am văzut filmul, dar, cu siguranță, sunt mult mai captivante cărțile!

  9. Nu stiam ca filmul a fost ecranizat dupa o carte, iar de exstenta trilogiei nici atat.

  10. Ce interesant e structurată povestea, mi-ar plăcea să am timp să citesc trilogia.

  11. Oana Alexandra spune:

    Nu este neaparat pe stilul meu, insa sunt sigura ca verisoarei mele i-ar placea mult ideea, a venit la țanc recomandarea ta, va fi un cadou perfect pentu Craciun

  12. Denisa spune:

    Cat de faina e povestea, mi-a placut recenzia ta.

  13. Rokolla spune:

    Foarte interesanta povestea. Imi doresc sa pun si eu mana pe aceasta trilogie

  14. Eu am vazut filmul (prima parte) dar nu m-a incantat. Sunt curioasa daca mi-ar placea cartile.

  15. Eva Anca spune:

    Nu am văzut filmul și nu am citit cartea. Am tot auzit de ele, dar nu m-au tentat.

  1. 18 ianuarie 2022

    […] Trilogia 365 de zile de Blanka Lipińska – vol 1 […]

  2. 24 ianuarie 2022

    […] începutul lunii, la Bookzone, a apărut Fiicele Mafiei de Naomi Krupitsky. M-am bucurat foarte mult că a ajuns și la mine […]

  3. 26 ianuarie 2022

    […] 365 de zile – Blanka Lipinska […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *