Cookies – rețetă simplă de fursecuri americane
Nu spun că nu avem și noi fursecuri delicioase, dar e mare isterie cu aceste cookies. Ai mei copii sunt înnebuniți după ele și foarte curând am început să fac și eu. Adevărul e că sunt delicioase. Sunt pline de cacao și bucăți de ciocolată. Au o textură plăcută și greu te oprești din mâncat, fie că îți pui sau nu un pahar cu lapte lângă sau o cană de cafea.
Rețeta pentru cookies nu e așa de complicată pe cât v-ați aștepta. Deși există multe rețete pentru acest desert, toate au aceeași bază și de acolo fiecare s-a jucat și a adaptat-o gustului propriu. Am văzut multe rețete pe internet, dar și în emisiunile TV străine și am observat acest lucru. Totuși, pentru a vă ieși niște cookies fenomenale, trebuie să vă asigurați că aveți ingrediente de calitate. Cred că cel mai important este untul, care trebuie să aibă un procent mare de grăsime, dar și bucățile de ciocolată, care sunt de senzație dacă au multă cacao în compoziție.
Cookies rețetă – Ingrediente necesare pentru a pregăti aproximativ 20 de cookies cu ciocolată
- 150 de grame unt cu procent mare de grăsime
- 150 grame zahăr
- o lingură de nutella sau orice altă cremă de ciocolată vă place
- 250 grame făină
- două ouă
- un praf de copt
- două linguri de cacao
- 200 grame ciocolată termorezistentă / picături de ciocolată
- estență
Cum preparăm aceste fursecuri americane
Mixăm untul la temperatura camerei cu zahărul până se topește cel din urmă. Apoi adăugăm ouăle și le încorporăm. Acum e momentul să adăugăm cacao, nutella, făina, praful de copt și esența (eu am folosit de ciocolată și de vanilie). După ce am amestecat totul, adăugăm și picăturile de ciocolată. Apoi, formăm biluțe pe care le aplatizăm și le punem în tavă, lăsând spațiu între ele. M-am ajutat de făină pentru ca aluatul să nu mi se lipească de mâini. Dacă aveți răbdare, puteți lăsa totul la frigider 30 de minute și vor fi mai ușor de modelat.
După ce am modelat toate fursecurile, pe care le-am pus în două tăvi, le-am copt pe rând, câte 15 minute la 170 de grade, funcția ventilator. Bineînțeles, timpul de coacere poate fi diferit de la cuptor la cuptor. Așadar, atunci când vedeți că încep să se rumenească pe margini sigur sunt gata.
Sunt foarte gustoase aceste fursecuri americane! Nouă ne plac mult, mai ales a doua zi când sunt complet răcite și capătă textura perfectă.
Cu siguranță sunt absolut minunate!
Mmm, arată foarte bine și mi s-a făcut o poftă…!
Voi încerca neapărat rețeta, cred că sunt grozave la cafea.
Mulțumesc pentru rețetă!
Însă îi încerc cât de curând
O reteta simpla si delicioasa. Mi-ai facut pofta de cookies.
Am tot facut si eu, sunt minunati la cafea.
daca sunt cu ciocolata, sunt buni oricand 😀 merg si de desert, si de cafea
Cookies sunt febletea mea si daca n-am chef sau timp sa le prepar le cumpar si ma rasfat cu ele la o ceasca de cafea.