Cartofi evantai la cuptor

V-am mai spus că la noi în casă cel mai mult se mănâncă cartoful. Mereu sunt în căutare de rețete cu cartofi. Ne plac foarte mult și de aceea îl folosesc atât de des în bucătărie. Fie că vreau să fac un fel principal sau o garnitură, prima dată mă gândesc dacă merge să adaug și cartofi. Bineînțeles că fac și rețete fără cartofi, dar nu sunt la fel de bine primite ca celelalte. Cartofi evantai am tot făcut de câteva ori. Se pot face în mai multe moduri. Adică îi putem pregăti atunci când postim sau atunci când dorim să mâncăm ceva cu carne, dar și atunci când suntem sătui de mâncărurile grele și dorim ceva mai ușor, dar totuși nu de post.

cartofi evantai la cuptor

Rețeta de cartofi evantai pe care v-o prezint astăzi nu este de post, dar nu are nici carne. Mai jos o să vă prezint ingredientele folosite și modul în care i-am pregătit, iar voi puteți adapta rețeta după bunul plac. Deci dacă doriți să conțină carne, adăugați feliuțe de șuncă sau ce vă place, dacă doriți să îi faceți de post înlocuiți untul cu ulei și cașcavalul cu legume.

Rețete cu cartofi: Cartofi evantai

Pentru a pregăti cartofi evantai am avut nevoie de:

  • 12 cartofi de mărime potrivită
  • o căpățână de usturoi
  • 100 -200 de grame de cașcaval
  • două linguri de unt moale (la temperatura camerei)
  • jumătate de legătură de pătrunjel tocat
  • sare
cartofi evantai retete cu cartofi

Cum preparăm cartofii evantai la cuptor:

Curățăm cartofii și îi spălăm bine. Apoi îi tăiem feliuțe, dar nu de tot. Îi feliem ușor, astfel încât baza să rămână întreagă. După aceea, amestecăm untul cu pătrunjelul și sare. Luăm fiecare cartof și îl ungem cu acest amestec, introducând inclusiv printre feliuțe. Apoi, în spațiile create, punem o feliuță de cașcaval și câteva feliuțe de usturoi. Îi așezăm în tavă și îi băgăm la cuptorul încins la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute sau până se înmoaie și se rumenesc frumos.

You may also like...

18 Responses

  1. anasylvi spune:

    Yummy! O reteta foarte faina!

  2. Eva Anca spune:

    Tare bine arata! Inca nu am facut niciodata.

  3. Silvia spune:

    Trebuie încercat!

  4. Oana spune:

    Sper reteta ta, eu am facut cu bacon si cascaval.

  5. Sophie Black spune:

    Ce bine arata! Neapărat trebuie sa incerc

  6. Dana spune:

    Alt deliciu pe care trebuie sa îl încerc.

  7. Ana Maria B spune:

    Am tot zis ca o sa încerc și eu sa fac astfel cartofi, dar nu am reușit pana acum.
    Dacă tot nu sunt de posta, parca ar merge și câteva bucatele de sunca.

  8. Georgiana spune:

    Yummy! Arata delicios! Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta!

  9. Arata delicios! Si noua ne plac cartofii astia.

  10. Mirela Marin spune:

    Sunt foarte buni cartofii preparați cu rețeta asta.
    Și nouă ne plac cartofii deși am început să-i mai evit în ultima vreme din cauza greutății. 🙂
    Mulțumesc, mi-ai dat o idee!

  11. Simona spune:

    Wow, ce bine arata!! Imi plac mult cartofii pregatiti in orice mod asa ca o sa facem si noi reteta ta!

  12. Iubesc cartofii, chiar dacă îngrașă! :)) am făcut și eu o data genul acesta de reteta, i-am devorat imediat

  13. Arata foarte bine, sigur o sa incerc si eu reteta. Si la noi in casa se mananca foarte des cartofi.

  14. Zsolt spune:

    Apetisanti! Ii vom incerca si noi cu siguranta. Multumim pentru idee si reteta!

  15. Dana spune:

    Mmmm, absolut delicios!

  1. 11 august 2020

    […] să consum mai puțin din alimentul principal ales. Chiar nu am vrut să încep să cântăresc un cartof sau o […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *