Pandișpan cu vișine din compot

Pe cât de mult am stat în bucătărie luna trecută, pe atât de mult am tras chiulul în februarie. A fost ceva mai multă agitație pe aici și nu mi-am mai bătut capul și cu bucatele. Am făcut doar mâncăruri rapide, precum pastele sau cartofii prăjiți. Am luat pizza sau naggeti, spre bucuria Maiei. Am mâncat dulciuri cumpărate și a fost foarte bine și așa. Toată lumea a fost mulțumită, dar recunosc că mi-a fugit gândul la un desert făcut în casă. La un pandișpan cu vișine din compot, delicios și pufos.

Pandișpanul este ușor de făcut și versatil, fiind cosumat și pregătit în mai multe variante. Eu îl prefer pe cel clasic, cu vișine, recunosc, dar nu zic nu la niciun fel de pandișpan pufos. Dacă mai punem și un sos de vanilie lângă, deja vorbim de răsfăț în toată regula. Deși îmi place și cel cu vișine proaspete, compotul mi-e de multe ori mai la îndemână și aleg mai des varianta aceasta.

pandispan cu visine din compot, pandispan pufos

Ingrediente necesare pentru a pregăti pandișpan cu vișine

Pentru a pregăti un pandișpan de mărime medie, suficient pentru 4 persoane, eu mă folosesc de rețeta clasică:

  • 5 ouă
  • 90 grame zahăr
  • 90 ml ulei
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esențe de lămâie și vanilie
  • vișinie fără sâmburi. Eu am folosit vișinele dintr-un compot mare, de aproximativ 800 grame
  • 300 grame făină

Mod de preparare:

pandispan cu visine, pandispan cu visine din compot, pandispan pufos, pandispan rapid,

Am bătut albușurile spumă, împreună cu zahărul, până s-a format o spumă densă, care nu curge. Separat, am amestecat gălbenușurile cu uleiul și esențele, apoi am turnat amestecul peste albușuri. Am amestecat ușor totul și am adăugat făina, praful de copt și sarea. După ce am omogenizat totul, am turnat aluatul într-o tavă antiaderentă.

Între timp, am scos sâmburii din vișine. Le-am scurs de apa de la compot și le-am dat prin făină, pentru a nu se lăsa la fundul tăvii. Apoi le-am pus peste aluat și am băgat tava la cuptorul încins la 170 de grade, funcția ventilator, pentru aproximativ 25 de minute. Eu mereu mă bazez pe testul scobitorii.

După ce am scos tava din cuptor, am lăsat prăjitura să se răcească, iar apoi am decorat-o cu zahăr pudră. Simplu, delicios și rapid.

You may also like...

3 Responses

  1. Silvia spune:

    Delicioasă rețetă!!!

  2. Eva Anca spune:

    Îmi place și mie tare mult, bunica mea obișnuia să facă.

  3. Dana spune:

    Ce bunătate, de mult nu am mâncat pandișpan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *