Rețetă de brioșe cu brânză de vaci

Brioșele sunt la mare căutare la noi în casă de ceva vreme. Albert a prins și el gustul și mai mereu cere „plăcinte în tava cu găuri”. :))) Oricât l-am corectat, face ce face și tot așa le zice brioșelor. Oricum, nu mă deranjează deloc să le fac, mai ales că sunt o mulțime de rețete diverse și le fac în funcție de ce am prin frigider. Ultima oară am făcut brioșe cu brânză de vaci și au fost delicioase.

Am avut niște brânză de vaci pentru prăjituri uitată prin frigider și de aceea ne-am ales cu bunătățile acestea. Mă refer la acea brâză de vaci amestecată cu smântână, de la Pilos. Ne place foarte mult. O mâncăm și așa cum e, unsă pe pâine, o pun și în cheesecake. Am făcut și prăjitura Fanta cu ea, deci e bună rău.

brioșe cu brânză de vaci

Ingrediente necesare pentru brioșe cu brânză de vaci

  • 300-350 grame brânză de vaci pentru prăjituri. Dacă aveți brânză de vaci normală, vă recomand să o amestecați voi cu smântână. 200 – 250 grame brânză și 100 grame smântână.
  • 2 ouă
  • 50 grame ulei
  • 200 grame făină. Aluatul trebuie să fie ca o smântână groasă. Dacă cumva e mai lichid, mai adăugați făină!
  • 100 grame zahăr. Puteți pune mai mult, dacă de obicei preferați deserturile foarte dulci
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • esențele preferate. Eu am pus esență de vanilie, lămâie, dar și un strop de aromă gel pentru cheesecake de la Arome și esențe.

Mod de preparare

briose cu branza de vaci

Am mixat bine brânza cu zahărul până a devenit o cremă fină. Apoi am adăugat oul, uleiul, făina, sarea, praful de copt și esențele, mixând continuu. Am uns tava de brioșe cu puțn ulei și am umplut pe trei sferturi „găurele”. Apoi le-am lăsat în cuptorul încins la 170 de grade, funcția ventilator, pentru aproximativ 25 de minute. După ce le-am scos, le-am lăsat să se răcească și le-am pudrat cu zahăr pudră. Brioșele au ieșit foarte consistente, dat fiind că am pus multă brânză în amestec. Ne-au plăcut tuturor foarte mult.

Îmi aduc aminte că mai demult am pus în tot acest amestec și niște stafide și au fost yummy. De data aceasta am uitat de ele și nu le-am hidratat dinainte. Așadar, am renunțat total la ele. Voi poate nu veți uita și vă vor plăcea și mai mult aceste brioșe.

You may also like...

4 Responses

  1. Silvia spune:

    Excelente!!!

  2. Dana spune:

    Ce bunătate! ❤️

  3. Rokolla spune:

    Trebuie neaparat sa incerc si eu reteta. Par a fi foarte bune aceste briose

  4. Eva Anca spune:

    Tare bine arată brioșele astea. Mulțumesc pentru rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *