Tochitură de porc bucovineană – rețetă simplă și delicioasă

Am făcut ce am făcut și am cam neglijat categoria rețete a blogului. De ce? Nu știu, că doar gătesc des. Ba chiar mai mult, postez și pe rețetele de socializare multe dintre preparatele pe care le fac. Probabil pur și simplu, e vorba de lipsa de organizare care m-a caracterizat încă de la începutul anului 2022. Totuși, astăzi îmi iau revanșa și vă spun cum fac eu tochitura de porc bucovineană.

De vreo două sau trei săptămâni am postat rețeta video pe Instagram și TikTok. S-a bucurat de mare succes. De aceea vreau neapărat să o las și aici, astăzi.

Am observat că multe gospodine consideră că rețeta de tochitură de porc a lor e cea corectă și nu e bine să te abați de la ea. Diferențele dintre rețete sunt extrem de mici și practic țin doar de gust. Așadar, nu vă încurcați în amănunte și bucurați-vă de mâncarea care vă place.

tochitura de porc, tochitura bucovineana,tochitura, bucovina, mancarica de porc,

Ingrediente necesare pentru a pregăti tochitura de porc bucovineană

Pentru a pregăti tochitura de porc avem nevoie de:

  • o bucată de carne de porc de aproximativ un kilogram. Folosiți orice vă place.
  • 2-3 bucăți de cârnați de casă afumați ( aproximativ 300 grame)
  • o bucată de slăninuță afumată ( aproximativ 150-200 grame)
  • o ceapă potrivită ca mărime
  • o căciulie de usturoi
  • condimente după gust (de obicei pun sare, piper și un amestec de condimente pentru carne de porc)
  • brânză de burduf
  • ouă
  • apă și făină de mălai pentru mămăligă
  • verdeață, dacă vă place

Mod de preparare:

tochitura de porc, tochitura bucovineana,tochitura, bucovina, mancarica de porc,

Întâi de toate tocăm slăninuța și o punem la prăjit. După ce s-a rumenit puțin și a lăsat grăsime în tigaie, adăugăm ceapa tocată și usturoiul și lăsăm totul să se călească câteva minute. Între timp tocăm carnea și cârnații iar apoi adăugăm carnea în tigaie. După ce se prăjește și carnea puțin, adăugăm o jumătate de cană de apă și lăsăm să fiarbă la foc mic, pentru o oră. Adăugăm condimentele și verdeața la final. Între timp, pregătim mămăliga și ouăle ochiuri, așa cum cu siguranță toată lumea știe deja. Asta e tot! Simplu și delicios.

You may also like...

2 Responses

  1. Dana spune:

    O bunătate! O rețetă delicioasă și tare îndrăgita!

  2. Silvia spune:

    O rețetă delicioasă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *