Cheesecake cu brânză de vaci și caramel – rețetă

Mi-am dat seama că a trecut ceva timp de când nu am mai făcut ceva dulce în casă. Așadar, în weekend m-am apucat de treabă și am făcut un cheesecake cu brânză de vaci și caramel. Am pus și niște dulceață de cireșe și a fost delicios.

Combinația dintre brânza de vaci ușor acrișoară și dulceața caramelului a fost într-adevăr una foarte bună. Bineînțeles, dulceața a avut rolul său și mă bucur că mi-a venit ideea de a o adăuga. Recunosc că atunci când m-am gândit să pun și niște dulceață, de fapt mă gândeam cum să fac să îi dau puțină culoare, să fie mai atrăgător. Singurul regret în privința acestui cheesecake cu caramel și dulceață de vișine e că nu am pus caramelul la bază. Sunt sigură că ar fi arătat mult mai bine așa.

cheesecake cu brânză de vaci și caramel

Ce ingrediente am folosit atunci când am pregătit acest cheesecake cu brânză de vaci și caramel

Pentru a pregăti blatul acestui cheesecake fără coacere, am folosit:

  • 200 grame biscuiți simpli, populari
  • 100 grame unt gras

Pentru a pregăti crema am folosit:

  • 100 grame frișcă lichidă
  • 700 grame brânză de vaci. Eu folosesc mereu brânză de vaci Pilos, de la Lidl
  • o esență de vanilie
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahăr. Puteți gusta și să puneți mai mult, dacă considerați că nu e suficient de dulce.
  • trei sferturi de borcan de dulceață de cireșe

Caramelul l-am pregătit așa cum v-am spus deja aici.

Mod de preparare:

cheesecake cu brânză de vaci și caramel, cheesecake cu brânză de vaci, cheesecake cu caramel,cheesecake cu fructe,

Am mărunțit biscuiții, folosindu-mă de un tocător electric și i-am amestecat cu 100 de grame de unt topit. După ce am omogenizat bine, am întins amestecul într-o formă de tort și am presat ușor pe toată suprafața.

Brânza am amestecat-o cu frișca lichidă, cu sarea, estența și zahărul și am mixat totul până ce s-a format o cremă fină. Apoi, am turnat jumătate peste biscuiți și am întins uniform. Peste acest strat de cremă am pus dulceața de cireșe, cât de uniform am putut.

După ce am termiant de pus dulceața, am întins crema rămasă și pe deasupra am turnat caramelul cald, nu fierbinte. Am pus folie alimentară și l-am lăsat la frigider până a doua zi.

A doua zi, l-am scos, l-am stropit cu sirop din borcanul cu dulceață și am pus o lingură de dulceață pe mijloc, pentru a avea un aspect mai plăcut.

Asta e tot. Simplu și delicios!

You may also like...

3 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Arata tare bine si pare destul de simplu de facut.

  2. Dana spune:

    Vai, ce bunătate! Trebuie sa fac și eu!!!

  3. Simona Banica spune:

    Ce bun voi Încerca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *