Mobilier pentru diferite stiluri de design in casa ta

Cel mai probabil, dacă ai ajuns la mine pe blog, ești în plină sesiune de renovare a casei. Probabil te simți puțin depășit de situație, deoarece tocmai ți-ai dat seama că totul este puțin mai complicat decât te așteptai. Dacă i-ai dat de capăt când a fost vorba de alegerea ușilor, a faianței sau a parchetului, acum că ai ajuns la capitolul mobilă începi să îți cam pierzi încrederea în tine. Stai liniștit! Cu toții am trecut prin asta și cu toții am căutat inspirație, pentru a fi siguri că facem alegerile cele mai bune.

Atunci când vorbim despre mobilarea locuinței, trebuie să ne gândim bine ce ne place și să alegem un stil pe care să mergem. Deși și stilurile se pot combina și se poate obține un rezultat deosebit, dacă nu ești sigur pe abilitățile tale, mai bine alegi un singur stil și nu te abați. Cel modern este cel mai des întâlnit și practic, dar asta nu ar trebui să te limiteze.

Alege ușor un mobilier potrivit pentru locuința ta

Cea mai simplă metodă pentru a te asigura că piesele de mobilier dintr-o încăpere se potrivesc, este să te asiguri că au cel puțin un element în comun. Acel element poate fi legat de:

  • finisaj
  • material
  • culoare
  • un anumit detaliu
  • stil

Nu e neapărat să ai toată mobila de aceeași culoare. Dar neapărat trebuie să alegi culori care merg bine împreună. Dacă mergi pe stilul modern, cel mai ușor și sigur e să te îndrepți spre alb, bej, crem sau – preferatul meu – gri. Bineînțeles, vei avea nevoie și de o pată de culoare, pe care o poți asigura printr-un covor frumos, un corp de iluminat deosebit, un tablou superb sau chiar prin culoarea pereților. Pentru ca totul să nu fie anost, poți alege chiar și o textură diferită pentru pereți, dacă te hotărăști să cumperi o mobilă simplă.

Dacă alegi ca materialul să fie elementul de legătură dintre piesele tale de mobilier, cel mai ușor este să te îndrepți spre lemn, fiind durabil și aspectuos. Poți alege un mobilier din lemn, MDF sau PAL ( după posibilități) simplu, într-o singură nuanță. Sau poți merge spre o combinație între două nuante, precum stejar și alb, pentru un aspect modern. Poți alege între lucios sau mat și să oferi încăperii un aspect diferit.

Finisajele sau detaliile chiar pot face piesele de mobilier să meargă bine împreună. Și aspectul rotunjit sau normal al mobilei poate fi elementul care leagă totul.

Dacă te gândești că te așteaptă muncă grea și multă alergătură, îți amintesc să există site-uri care oferă mobilier exclusivist pentru diferite stiluri și care îți pot ușura munca. Trebuie doar să alegi ceea ce îți place. Alege stilul în care dorești să locuiești.

You may also like...

1 Response

  1. Silvia spune:

    Frumos și elegant!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *