Amăgirea de Meredith Duran

Am intrat în posesia cărții Amăgirea de Meredith Duran, atunci când am fost atât de norocoasă încât să câștig un concurs organizat de Porția de citit. Mi-a plăcut foarte mult coperta și titlul, așa că am hotărât să o încep imediat ce a ajuns la mine. Între timp, am primit și primul volum al seriei și abia aștept să-i vină rândul.

amagirea de meredith duran
 

Despre Amăgirea de Meredith Duran

Olivia este o fată pe care întâmplările vieții au făcut-o să devină curajoasă și dârză . Avea doar șaptesprezece ani atunci când mama ei a murit, iar tatăl ei nu era prezent, fiind un politician de la Londra.

Olivia a plecat la Londra să înceapă o altă viață, deoarece în satul în care a crescut era considerată o bastardă. Ajunsă la Londra, cu mult noroc a scăpat din ghiarele unui ucigaș. Acesta a reușit să o  momească, spunând că tatăl ei l-a trimis să o ajute. De atunci, Olivia s-a tot ascuns, sperând ca tatăl ei să nu dea de ea. 

Șapte ani mai târziu s-a hotărât să caute dovezi care să-l  încrimineze și să îl șantajeze, pentru a-și asigura libertatea. 
Știa că va găsi tot ce-i era necesar în casa ducelui Marwick. Așadar, a încercat să se angajeze acolo, ca și cameristă. Întâmplarea făcuse ca în acea casă să fie nevoie de o jupâneasă, iar ea, datorită recomandării generoase primite de la o prietenă, se potrivea perfect postului. O jupâneasă avea acces oriunde în casă și așa își putea îndeplini scopul mai repede. 


Ce nu a luat în calcul Olivia a fost faptul că stăpânul casei, ducele Marwick, trecea printr-o perioadă neagră. Refuza să iasă din camera lui – cameră plină de documente.  Încercând să-l facă să părăsească încăperea, cei doi au început să se cunoască și să se placă. Așadar, Olivia nu mai este la fel de sigură pe planul ei, știind că dacă l-ar urma, ducele s-ar înfuria. Ce alege Olivia?

Amăgirea – demnă de colecția Iubiri de poveste

Mi-a plăcut în mod deosebit această carte. Nu m-a plictisit nici măcar un moment. Personajele sunt interesante, trăirile lor sunt așa de bine descrise încât te fac să le împărtășești starea. Autoarea nu ne lasă prea mult să ne “înecăm ” în amarul lor, presărând peste tot pasaje amuzante .

You may also like...

7 Responses

 1. Imi place cum suna 🙂 . Nu am citit-o dar mi-ar fi placut 😉

 2. Este o carte pe care pur si simplu am devorat-o! Felicitari pentru recenzie, m-a reintors in poveste!

 3. Dobrișan Maria Ancuța spune:

  Iubesc acestă colecție, iar această carte nu pare o amăgire pentru romantica incurabilă din mine. Felicitări pentru recenzie.

 4. Silvia spune:

  Frumoasă recenzie!!!!

 5. Dana spune:

  Deși e romance, are o acțiune interesantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *