HOTARUL de LIVIA FURIA recenzie

  Nu am mai fost atât de captivată și încântată de o carte scrisă de un autor român contemporan de foarte mult timp… poate chiar de la I. R. En încoace. Nu mă credeți? Păi atunci o să argumentez puțin:   Personajele principale ale acestei cărți sunt trei copii inteligenți, cu vieți diferite, trăiri diferite, aptitudini diferite, și puteri diferite! Da, da, PUTERI, nu ați citit greșit 😃.  Deși inițial ne sunt prezentați separat, fiecare în mediul său, soarta face în așa fel încât să îi aducă împreună, să studieze împreună și să își petreacă aproape tot timpul împreună. Dar până ajungem acolo, o să vă vorbesc puțin despre fiecare în parte:   Adrian este un copil extrem de deștept și curios, înnebunindu-l astfel, pe tatăl său ce făcea tot mai greu față creșterii lui. Tatăl său era conștient că Adrian este un copil diferit, dar nici prin gând nu-i trecea cu ce este înzestrat acesta.   

Hotarul – o carte captivantă

 
Miky este verișorul lui Adrian, dar se întâlneau extrem de rar. Miky locuia cu mama lui, Mina, o femeie ce veșnic se plânge de câte ceva.
 
Răzvan locuiește cu bunicile lui ce îl răsfață peste măsură, îi oferă orice își dorește, sperând să compenseze lipsa părinților. Când bătrânele s-au simțit depășite de situație, l-au luat pe Baron să le ajute cu treburile casnice și cu educația băiatului. 
 
Miky și Adrian sunt aduși împreună de moartea Minei. Miky a rămas inițial la țară alături de mătușa lui, dar acolo a avut parte de șocul vieții lui. Gândește-te cum ar fi să îți vezi la geam mama moartă, chinuindu-se să între în cameră? Vi s-a făcut pielea de găină? Ei bine… și mie! După acest incident și nu numai, Miky s-a mutat acasă la Adrian. 
 
Baron s-a oferit să aibă grijă și de ceilalți doi copii când Garth este la muncă. Acesta își dorea să îi aibă pe toți trei sub supraveghere, dar care este motivul său ascuns? 
 
Lucrurile se schimbă, viața lor aparent liniștită este zdruncinată de accidentul lui Garth și Adrian începe să-și conștientizeze aptitudinile. Încălcând toate legile Hotarului, își întoarce tatăl înapoi în lumea celor vii, atrăgând asupra acestuia spirite ce vor să sa îl trimită unde i-ar fi fost locul, dacă Adrian nu ar fi intervenit. . Copilul nu se lasă intimidat și le luptă cu toate forțele pentru viața tatălui său. 
 
Fantome, strigoi, păzitori, vise, premoniții, o crimă din trecut și un legământ cu diavolul. Toate acestea și nu numai, vă vor ține blocați în paginile acestei cărți grozave. 
 
Vă asigur că HOTARUL este o surpriză literară extrem de plăcută și îi mulțumesc autoarei pentru ocazia de a o citi!  Vă felicit și vă doresc multă inspirație, eu aștept cu interes următorul volum.  
 
 

You may also like...

12 Responses

 1. Claudia spune:

  Foarte faina cartea, ai dreptate! Am citit-o si eu si mi-a placut 🙂

 2. Ciobanu Livia spune:

  Multumesc. este, intr-adevar, o recenzie foarte frumoasa. Va multumesc si ma bucur ca v-a placut cartea

 3. Strigoi??!! Eu cam fug de astia 😀

 4. Diana Elli spune:

  Când voi citi această carte presimt ca voi fi la fel de captivată. Vreau sa citesc mai multe cărți de autori romani, probabil voi pune și cartea aceasta în listă.

 5. Zarioiu Alina spune:

  Dupa o asa recenzie, abia astept sa mi-o comand si eu sa o citesc!"Fantome, strigoi, păzitori, vise, premoniții, o crimă din trecut și un legământ cu diavolul." genul meu de carte!

 1. 9 martie 2019

  […] Livia Furia nu îmi e total străină. Anul trecut am citit Hotarul- părerea mea aici. Am fost foarte încântată și abia așteptam să mai citesc și altceva scris de ea. Încă […]

 2. 20 aprilie 2019

  […] această carte pentru recenzie de la autoare și de la Editura Celestium, despre ea am scris aici. Luna aceasta o să ofer titlul CARTEA LUNII unei cărți ce m-a surprins într-un mod extrem de […]

 3. 29 septembrie 2019

  […] Laura S. Gotz, Florentina Pandelea, Monica Ramirez, O.G.Arion, Igor Bergler, Clăbuc, Vlad Dăianu, Livia Furia, Nataşa Alina Culea, Lina Moacă, Georgiana Sandu etc. Sunt mult mai mulţi şi aşteaptă să fie […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *