EA & EL de Marc Levy. RECENZIE

M-am hotărât să mă înscriu la provocarea Corneliei, #haisacitim, atunci când am observat că o carte semnată de Marc Levy era disponibilă. Am mai citit vreo două cărți scrise de el și mi-au plăcut foarte mult, așadar, am profitat de ocazie și m-am asigurat că luna aceasta voi citi Ea & El.

 

Marc Levy

 

Ea & El – o comedie romantică de neratat

Ea & El de Marc Levy este o comedie romantică savuroasă, amuzantă și sensibilă. Cu personaje simpatice și ușor de îndrăgit, cu relații de prietenie de invidiat și o poveste de iubire care te lasă cu zâmbetul pe buze, Ea & El devine un must read pentru iubitorii genului.

 

Ea e actriță, el e scriitor

Mia este o actriță în plină ascensiune. Ea se refugiază la o prietenă care locuiește la Paris, după ce și-a dat seama că relația cu soțul ei nu mai poate fi salvată. Cât timp stă acolo preferă să se amestece în mulțime și își face o schimbare de look pentru a se asigura că planul ei funcționează. Prietena ei avea propriul restaurant, iar Mia a hotărât să o ajute când aceasta avea nevoie.

Paul este un autor american mutat la Paris. El duce o viață solitară, petrecându-și mare parte din timp scriind. Are un fel de relație cu traducătoarea lui din China pe care o vede de două ori pe an. Paul este un tip glumeț și romantic, care m-a cucerit încă de la începutul cărții.

 

Ea & El – “Prietenul la nevoie se cunoaște”

Vă aduceți aminte de Lauren și Arthur din Și dacă e adevărat…? (vezi recenzia aici) Ei bine, cei doi îi fac o vizită bunului lor prieten, Paul, și observă cât de singur este acesta. Arthur și Lauren se pun de acord și îi fac acestuia un profil pe un site de întâlniri.

Mia se înscrie de bună voie pe acel site, ascunzându-i acest lucru prietenei ei. Dorind în continuare să rămână anonimă, s-a prezentat acolo ca și bucătar.

Arthur i-a observat profilul și i-a trimis un mesaj care ar fi cucerit pe oricine. Mia se lăsă purtată de val și acceptă să ia cina cu scriitorul simpatic.

 

Ea & El – un deliciu literar

Paul credea că va lua o cină în interes de afaceri. El credea ca va fi o cină în patru iar Arthur și Lauren vor apărea dintr-un moment în altul. Toată scena a fost savuros de amuzantă. Paul o considera proastă, Mia îl considera nebun.

Când Paul și-a dat seama că e mâna prietenilor lui, și-a schimbat atitudinea și a convins-o pe Mia să servească împreună cina iar apoi fiecare să meargă pe drumul lui. Dar cum planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, cei doi continuă să se întâlnească, transformând cartea într-un deliciu literar.

Mă bucur că am citit Ea & El de Marc Levy. M-a relaxat, m-a amuzat și mi-a oferit o stare de bine. Cartea are puțin peste 300 de pagini, iar eu am citit-o în două reprize. La fel ca și celelalte cărți ale lui Levy pe care le-am citit, nu mi-a permis să o las din mână. Recomand cu încredere!

You may also like...

17 Responses

 1. Daniella L spune:

  Na, chiar dacă e siropel, m-ai cucerit cu prezentarea ta!��

 2. Mulțumesc pentru recomandare, Adriana! Îmi place mult recenzia ta. Încă nu am citit cartea, de fapt, nu am citit nimic de acest autor…

 3. Tare curioasa m-ai facut, abia astept sa o citesc.

 4. Unique by MM spune:

  ”Un deliciu literar” da, mi-ar plăcea acestă carte.
  Cred că și momentul este bun, deci, nu-mi rămâne decât să o caut.
  Mulțumesc!

 5. Ioana spune:

  Ooo, dar ce subiect interesant are aceasta carte! Acum chiar sunt curioasa sa o citesc! ��

 6. Anndrei spune:

  Mulțumim mult pentru recenzie! 🙂

 7. Da, da, da! Va fi printre urmatoarele mele achizitii. 😀

 8. Alina S spune:

  Pare o carte pe gustul meu. Multumesc pentru recomandare

 9. Cătălina spune:

  Am citit-o usor, e simpatică si romantică.

 10. anasylvi spune:

  Suna foarte bine aceasta recenzie, o lectura agreabila si relaxanta. 🙂

 11. Eva Anca spune:

  Nu am citit cartea asta, desi m-am uitat la ea de cateva ori. Cred ca ii voi da o sansa. Multumesc pentru recomandare!

 12. Silvia spune:

  Pare o carte care mi-ar plăcea!

 13. Dana spune:

  Un sirop tare drăguț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *