Fiica ceasornicarului – Kate Morton
Tare mi-am dorit să citesc cea de-a șasea carte – Fiica ceasornicarului- a autoarei Kate Morton! Toate celelalte cinci mi-au plăcut enorm și speram din suflet să nu am parte de o dezamăgire. Am citit-o destul de greu din cazua lipsei timpului liber, dar și a modului în care este scrisă. Nu este o carte ușoară. Fiica ceasornicarului îți solicită toată atenția și concetrarea de care ești capabil, pentru a putea urmări firul poveștii și a face legăturile necesare. Așa cum ne-a obișnuit autoarea, și aici avem parte de întâmplări din trecut care ies la suprafață, prin intermediul unei persoane curioase din prezent. Față de alte cărți ale autoarei, aici avem parte de mai multe personaje, care nu au neapărat legături de sânge, introduse pe rând și a căror legături au sens la sfârșit.
Povestea spusă de Kate Morton are legătură cu o casă, Birchwood Monor, și știți de ce? Pentru că o parte din poveste este spusă de o fantomă blocată acolo. O femeie care a creat o mulțime de controverse atunci când a dispărut. O femeie care a avut o copilărie grea și care a fost foarte aproape să ducă o viață fericită. Mai exact, oamenii care au locuit de-a lungul timpului în această casă sunt aduși în prim-plan.
Fiica ceasornicarului – o carte dramatică
Birdie era un copil exploatat. Ea a fost lăsată în grija unor străini care profitau de inteligența și drăgălășenia ei și o trimiteau la furat. Să nu vă gândiți că era singura, doar că era cea mai bună, cel mai valoros copil deținut de acei pungași. Birdie era convinsă că va pleca curând spre America, spre tatăl ei și a crescut cu acest gând. Birdie l-a întâlnit pe Edward Radcliffe într-una din serile în care era la „muncă”. Acesta a fost uimit de frumusețea ei și i-a plătit așa zișii părinți pentru a-i da voie să o picteze. Totul s-a încheiat cu logodnica lui ucisă, cu dispariția lui Birdie și cu certitudinea tuturor că ea a fugit cu averea familiei pictorului. Ce s-a întâmplat acolo în vara anului 1862? Nu o să vă vină să credeți!
Adevărul iese întotdeauna la suprafață
Atunci când Elodie Wislow – o arhivistă londoneză- găsește o geantă, care i-a aparținut pictorului Edward Radcliffe, are parte de o surpriză neașteptată. Pe lângă alte lucruri, găsește și imaginea unei case dintr-o poveste auzită în copilărie. Elodie se simte legată de acea descoperire și de femeia din poza găsită, așadar începe o investigație. Elodie este o tânără femeie pe punctul de a se căsători, deși are foarte multe nemulțumiri. Profită de investigația sa pentru a se detașa de stresul nunții și de propria viață. Dar în timpul investigației află și lucruri care au legătură cu familia ei. Unde va ajunge Elodie și ce va descoperi aceasta, vă las pe voi să aflați!
Mi-a plăcut foarte mult modul în care fantoma noastră a influențat viața celor cu care a reușit să intre în contact. Mi-a plăcut modul în care povestea spusă de ea a circulat din generație în generație, modul în care a reușit să lase ceva în urma ei, chiar dacă atunci când a trăit nu a avut ocazia. Mi-a plăcut mult și faptul că acea casă are o legendă, dar și legenda în sine.
Fiica ceasornicarului este o carte despre iubire – sub toate formele ei. Despre prietenie, pierderi, înșelăciuni, război, revenire, supravețuire. Fiica ceasornicarului este o carte complexă, care poate fi cumpărată de pe Libmag, mai exact de aici.
Abia asteptam recenzia ta! Desi stiam ca este o carte minunata, prezentarea ta mi-a intarit si mai mult convingerea. Dar si dorinta de a o citi cat mai curand.
O să îți placă!
Foarte frumoasă recenzia ta! Trebuie să citesc și eu cartea asta.
Mulțumesc! O să îți placă!
Nu am citit inca Kate Morton, insa sunt din ce in ce mai convinsa ca trebuie sa incerc, la un moment dat. Multumesc pentru recomandare!
Am citit vreo 2 carti scrise de ea, este interesant !
Scrie bine tare.
Fiica ceasornicarului este genul de carte care îmi place. O trec pe lista lecturilor viitoare.
Lecturi placute!
Trebuie să citesc neapărat această carte! Felicitări pentru recenzie!
Super! Imi place mult recenzia ta, desi acesta nu e genul meu preferat, cartile lui Kate Morton sunt mereu placute.
Pare o carte interesanta! Am o alta carte scrisa de Kate, the Lake House se numeste, pe care inca nu am reusit sa o citesc. Tu ai citit-o?
Doar cu tentații vii! :)) Felicitări!
Nu am citit încă Kate Morton, dar mi-a plăcut recenzia făcută de tine și o trec pe lista de lecturi viitoare. Pare o carte genul meu.
M-a atras imediat coperta! Îmi place recenzia făcută
Cartea pare sa fie foarte interesanta. Sper sa gasesc cateva clipe libere ca sa o citesc. Multumesc pentru recomandare.
O recenzie minunată!!!
Mi-am pus cartea pe listă datorită copertei. Tot citind recenzii parcă îmi vine să mă grăbesc cu citirea 🙂
Suna bine recenzia și mi și stârnit curiozitatea de a o citi. Mulțumesc!
Suna tare bine recenzia ta si chiar o voi nota sa o comand
Frumoasă recenzie!
Pare tare faina cartea. Frumoasa recenzia ta. 😛
E super!