Mâncărică de carne cu orez
Zilele acestea am făcut o mâncărică de carne cu orez. Îmi era dor de o astfel de mâncare și m-am apucat repede de gătit. Rețeta aceasta este tot timpul un succes și de aceea m-am gândit să v-o prezint și vouă.
Ingrediente necesare pentru a prepara mâncărică de carne cu orez
Pentru a găti această mâncărică, nu avem nevoie de prea multe ingrediente și se face chiar ușor. În aproximativ o oră, o oră si un pic a fost gata de servit.
Pentru mâncărica de carne și sos:
- carne de porc, orice vă place. Eu am folosit cam 500 de grame.
- 150 grame sos de roșii
- o ceapă
- un morcov
- doi căței de usturoi
- o lingură de sos de soia (opțional)
- puțin chilli – dacă vă doriți să fie picant
- condiment pentru carne de porc
- piper
- sare
- pătrunjel
- o lingură de făină
- apă
- o lingură de ulei
Pentru orez:
- o cană de orez
- două căni de apă
- o lingură mare de unt
- sare
- piper
- pătrunjel
Cum preparăm mâncărica de carne de porc cu orez
Mâncărica de carne se prepară foarte simplu. Tocăm mărunt ceapa și usturoiul, dăm morcovul pe răzătoare și le punem pe toate la prăjit într-o lingură de ulei. Între timp, tăiem carnea cubulețe și o punem în oală, peste legume. După ce se prăjește puțin, punem o cană jumate de apă și o lăsăm să fiarbă. Când este aproape fiartă carnea, turnăm peste ea un amestec făcut din sos de roșii, făină, sos de soia, o 2-3 linguri de apă și condimente. Mai lăsați să fiarbă aproximativ 20 de minute, pentru ca făina să nu rămână crudă, iar carnea să se fiarbă foarte bine.
Când considerați că este gata, gustați și dacă mai este nevoie de sare, adăugați. Adăugați pătrunjel și piper și lăsați totul să se pătrundă încă câteva minute. Tot acum puneți și fulgii de chilli, dacă vă doriți să fie picant. Eu am folosit o oală sub presiune, la curent. Dacă o faceți pe aragaz este posibil să dureze mai mult și să fie nevoie de mai multă apă.
Orezul se prepară și mai ușor. Într-o tigaie puneți la topit untul cu puțină sare. După ce s-a topit, turnați peste el orezul spălat. Amestecați bine, iar apoi turnați apa și lăsați să fiarbă. Când apa scade aproape în totalitate, orezul ar trebui să fie făcut, să aveți doar puțin senzația că mai trebuie pătruns. Dacă e așa, stingeți focul, adăugați pătrunjelul tocat și piperul, iar apoi îl acoperiți și în lăsați să se așeze câteva minute. Orezul va absoarbe și restul lichidului și va deveni cremos și delicios.
Se poate consuma așa sau se pot pune alături și murături. Sunt curioasă dacă voi face mâncărică de carne cu orez. Vă invit să îmi spuneți în comentarii.
Arata grozav! Sa va fie de bine! Si mie imi place tare mult acest gen de mancare.
Multumim!
Arată foarte bine și cu siguranță la fel de bun!!!
Da, a fost foarte buna!
Arata tare bine.
:-*
Ce bine arată și ce poftă mi-ai făcut! <3
A fost buna, buna.
Vaiii, ce bine arată și cât de bună cred că e!
A fost buna, buna.
Nu ma dau in vant dupa orez dar cu o carnita cu sos e bine venit oricand. Hmm mi s-a facut foame
Merg bine împreună.
Nu știu dacă e de la paranoia care bântuie prin Românica de ceva vreme,
dar eu tot am impresia că lumea are ceva cu mine, că m-a pus la îngrășat.
Păi ce să fac eu măi Adriana acum? Să nu dau și eu comandă de așa bunăciune?
Că arată delicios, îți spun. Și nu e așa cum spun eu, o conspirație din partea câtorva bloggerițe
să mă puneți la îngrășat? Că nu ești singura care ne pune în față bunătăți culinare. Nu!
Și iată cum apare și dilema, nu știu ce să fac. Să anunț SRI-ul că, conspiri împotriva mea
sau să-ți mulțumesc pentru rețetă.
Bun, arată delicios, da.
Mulțam pentru rețetă, Adriana!
:))) Vrem să te facem să te apuci de gătit/
Arata delicios! Voi incerca si eu reteta. 😀
Sper să vă placă.
E o reteta usor de facut si cred ca ne-ar fi si noua pe plac.
Cu siguranță.
Este o reteta care merita incercata avand in vedere ca sunt o mare iubitoare de orez
Atunci este perfectă pentru tine.
Arata delicios! Maine incerc si eu reteta ta, ca tot nu prea stiu ce sa gatesc zilele astea.
Pofta buna!
Farfuria arata tare bine! Cu siguranta totul e si gustos! Felicitari, inca o data, pentru prezentare!
Multumesc!