Învierea, cartea 1 din Vânătorii proscriși – Florin Buharu

A fost odată ca niciodată o vreme când zeii și zodronii erau în război, o vreme când zeii au fost învinși de Osiris și armata ei. Au fost cinci artefacte, care aveau puterea de a trezi morții. A fost odată o legendă, transmisă din generație în generație…

Lucien, Eliot și Ștefan erau trei dintre cei cinci adolescenți care se credeau… normali. Asta până când încep să vadă spirite, morți și cadavre absolut odioase. Asta până când au parte de tot felul de întâmplări absolut înfiorătoare și înspăimântătoare. Se pare că cei cinci adolescenți au deranjat o lume care nu trebuia deranjată. Au trezit din somnul adânc ființe mitologice, care vor distruge conceptul de normalitate. Cei cinci adolescenți sunt nevoiți să trăiască pe viu cele mai negre coșmaruri. Dar de ce ei? Ce au cei cinci special?

invierea, vanatorii proscrisi, florin buharu , fantasy

După cum le spune și numele, destinul celor cinci era să deranjeze această lume. Lucien, conducătorul vânătorilor proscriși, este cel mai „chinuit” dintre ei. Osiris este responsabilă, în aparență. Aceasta își dorește ca el să o învie, dar toate semnele arată că acest lucru ar fi o greșeală. Oare așa să fie? Sper să aflăm în volumul următor, eu am teoriile mele. Vânătorii sunt zdruncinați de tot ceea ce li se întâmplă, sunt îngroziți de răul care s-a abătut asupra orașului. Aceștia sunt nevoiți să caute informații și să afle ce se întâmplă de fapt și care este rolul lor.

Învierea, prima carte a seriei Vânătorii proscriși – o surpriză neașteptată

Învierea m-a surprins total. Sincer, deși am văzut o mulțime de păreri pozitive, am fost extrem de sceptică. Nu mă așteptam ca Învierea să fie bine scrisă, nu mă așteptam să îmi placă. Atunci când am început cartea, eram sigură că va urma să scriu o recenzie negativă, eram sigură că îmi voi pierde timpul de pomană… Mă bucur că m-am înșelat!

Învierea, cartea 1 din Vânătorii proscriși de Florin Buharu, merită toată atenția noastră. Povestea este una destul de încâlcită, lucru pe care eu îl consider normal, atunci când este vorba de fantasy. Întreaga nebunie a început cu foarte mulți ani în urmă, dar modul în care ne sunt explicate datele și faptele nu ne plictisește deloc. Cartea are un ritm alert. Încă de la primele pagini a reușit să îmi trimită fiori prin tot corpul. Fiori cauzați de o legendă oarecum înfiorătoare. O legendă care îți stârnește interesul, iar cadrul în care este povestită, contribuie la acest aspect.

Cartea are aspecte horror, lucru care mi-a plăcut extrem de mult. La fiecare pas apărea câte un spirit, care avea ceva de arătat în modul lui unic, sau o viziune palpitantă. Un lucru care nu mi-a plăcut și care a devenit deranjant pe parcursul lecturii, a fost folosirea în exces al cuvântului „tinere”. A mai fost un aspect care nu a fost pe placul meu, dar nu îl spun, că risc să îmi iau multe roșii de la generația tânără. :))))

Într-o altă ordine de idei, dacă aveți ocazia să citiți cartea, nu ezitați! Mie mi-a plăcut mult, am citit-o extrem de repede și cu mult interes. Învierea, cartea 1 din Vânătorii proscriși de Florin Buharu se găsește aici.

You may also like...

28 Responses

 1. Dana spune:

  O combinatie de stiluri interesanta si captivanta!!!

 2. Eva Anca spune:

  Foarte frumoasă recenzia. Sper să citesc și eu cartea asta cândva.

 3. nu am mai citit ceva ya de multicel. adevarul e ca parca tot la romanele mele politiste raman 😀

 4. captivanta recenzia ta si uite asa mai trebuie sa cumpar inca o carte care se arata a fi pe gustul meu,multumesc mult.

 5. Mihaela Curea spune:

  Eu am incredere in recomandarile tale, adun carti pentru iarna.

 6. Oana spune:

  Ce bine îmi pare că ți-a placut! Mulțumim pentru recenzia minunată! ❤❤❤

 7. Laura spune:

  Abia asteptam recenzia ta! Mă bucur că ti-a placut si tie! Abia astept volumul 2!

 8. Silvia spune:

  O prezentare frumoasă!!!

 9. Multumim pentru prezentare…si uite asa creste si creste lista mea cu preferinte in materie de carti.

 10. Camelia spune:

  Frumoasa recenzie! Si eu am tot evitat astfel de carti scrise de autori romani, pana am descoperit ca sunt mai bune decat celebri autori de peste hotare…

 11. Am auzit de aceasta serie, dar inca n-am citit niciun volum.. Ma bucur sa vad ca exista asa multi autori romani care lanseaza carti de acest gen.

 12. Acum o citesc si eu si chiar imi place.

 1. 29 septembrie 2019

  […] v-am vorbit despre el, dar dacă cumva ați ratat recenzia, vă invit să aruncați o privire aici. Autorul Florin Buharu este și autorul a două volume care fac parte din seria Îngerul nimicirii. […]

 2. 8 octombrie 2019

  […] Învierea de Florin Buharu, prima carte a seriei Vânătorii Proscriși. Un fantasy surprinzător. Detalii despre carte găsiți aici. […]

 3. 9 octombrie 2019

  […] de recenzia Adrianei, că probabil cartea ar mai fi așteptat ceva timp la rând și ar fi fost […]

 4. 17 ianuarie 2020

  […] iar eu am primit-o acum ceva timp, alături de continuarea ei – În brațele tale – și Învierea de Florin […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *