Lipii – rețetă simplă

Deoarece noi am stat în perioada aceasta, în care a trebuit să ne izolăm la domiciliu, la țară, nu am avut unde să dăm comandă de o shaorma și nici nu am avut vreun Lidl la îndemână, să cumpărăm lipii. Așadar, pofta și-a făcut de cap și până la urmă mi-am făcut curaj și am făcut lipii pentru shaorma, acasă.

Nu știu de ce am evitat atât de mult timp să fac lipii. Au ieșit foarte, foarte bune. Deși în momentul în care mă chinuiam să le întind mi-am zis că nu voi mai face prea curând, după ce le-am gustat, m-am răzgândit. Au ieșit moi și surprinzător de bune, iar shaorma a devenit și mai gustoasă.

lipii

Ingrediente necesare pentru lipii:

Pentru a pregăti patru lipii de mărime potrivită, am folosit:

 • 500 grame făină albă
 • 3 linguri de ulei
 • o linguriță de sare
 • un praf de copt
 • 200 mililitri de apă

După cum vă puteți da deja seama, am avut nevoie de puține ingrediente, iar partea cea mai bună e că sunt ingrediente uzuale, pe care toată lumea le are în casă.

Aluatul pentru lipii făcute în casă se face foarte ușor. Amestecăm toate ingredientele și frământăm puțin. Va rezulta un aluat destul de tare și deloc lipicios. După ce am făcut aluatul, îl lăsăm acoperit, să se așeze, pentru 30 de minute. Între timp putem pregăti ingredientele pentru shaorma. Aici puteți citi cum procedez eu de obicei.

lipii

După ce aluatul a stat pentru 30 de minute, îl împărțim în 4 bucăți aproximativ egale. Luăm câte o părticică și o întindem ca la pizza,, cât de subțire putem. După ce considerăm că am întins suficient prima bucată de aluat, așezăm lipia într-o tigaie antiaderentă, încinsă. Când se formează bule de aer, precum în fotografia de mai sus, înseamnă că e coaptă și o întoarcem pe cealaltă parte. În timp ce se coace, întindem altă bucată de aluat și repetăm procedeul până teminăm de copt toate lipiile. Dacă doriți să faceți mai multe, dublați sau triplați cantitățile.

După părerea mea, dacă vă place să faceți shaorma, trebuie măcar o dată să încercați să faceți voi lipiile. Sunt delicioase!

You may also like...

7 Responses

 1. Dana spune:

  Chiar au fost delicioase! O sa încerc și eu sa fac.

 2. silviaa.chiperi@gmail.com spune:

  Multumesc pentru rețetă!

 3. Eva Anca spune:

  Multumesc pentru reteta! Arata grozav lipiile tale!

 4. Si eu am facut lipii. Putin diferita e reteta, dar au iesit delicioase rau.

 1. 3 august 2020

  […] totul în propria bucătărie, inclusiv lipia, care este muuuult mai bună decât cea cumpărată. Aici puteți vedea cum pregătesc lipia, iar aici cum pregătesc […]

 2. 11 august 2020

  […] lipii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *