Florile aduc bucurie în viața noastră

Îmi plac florile. Le ador, recunosc! Îmi place să le primesc, îmi place să le dăruiesc. Preferatele mele sunt orhideele. Am foarte multe, deoarece cei dragi știu că îmi plac și s-au asigurat că am casa plină. Ce nu îmi place este faptul că nu mai am loc pentru ele. Asta e! Locuiesc la bloc, iar spațiul este limitat. De aceea am început să prefer buchetele sau aranjamentele. Chiar dacă după o perioadă se ofilesc, mă bucur foarte mult de ele. După cum vă spuneam, îmi plac enorm orhideele. Am diferite culori și arată grozav când sunt înflorite. Nu am văzut ca aceste flori deosebite să fie folosite în buchete, cel puțin nu la florăriile din orașul meu, dar am văzut niște aranjamente florale minunate.

Căutând din pură plăcere, orhidee și aranjamente pe google, prin diferite combinații de cuvinte, am ajuns la aranjamente florale nuntă București. Atunci a fost momentul când mi-am dorit să fiu din nou mireasă! Am găsit aranjamente grozave, care ar face ziua minunată chiar și celei mai stresate mirese. Nu că aș fi fost astfel. 😀

aranjamente florale orhidee .nunta

Combinația dintre orhideele albe și celelalte culori din aranjament, este absolut fabuloasă! Masa mirilor ar fi ieșit în evidență într-un mod plăcut, cu un astfel de aranjament floral pentru nuntă. Dacă aș fi găsit atunci vreo florărie online ieftină, cu siguranță așa ar fi fost.

Aranjamente florale – necesare pentru un eveniment reușit

Totuși, am avut și noi aranjamente florale frumoase la nuntă, deși nu se compară cu cele găsite la florăria Bloomeria. Ne-am concentrat mai mult pe trandafiri albi. Erau obsesia mea pe atunci. Buchetul meu a avut nouăsprezece trandafiri albi, imaculați. Mirele, mândru tare și el, avea în piept un trandafir natural, mare și alb. Chiar și tortul a fost ornat cu o ghirlandă florală albă.

La intrare am avut aranjamente florale, tot cu trandafiri albi, de o parte și de alta a covorului roșu, dar acum aș orna un perete întreg. Cât de bine ar da în poze, nu-i așa? Aș pune și o băncuță din aceea albă și frumoasă. Sunt sigură că mereu ar fi ocupată de invitații care vor amintiri frumoase de la evenimentele la care participă. Și noi profităm mereu de locurile puse la dispoziție pentru a face poze reușite. În ultima vreme am găsit astfel de colțuri amenajate la tot mai multe evenimente, fie că era nuntă, botez, nuntă de argint sau majorat.

Florile aduc zâmbetul pe chipul tuturor

flori in cutie. buchet ieftin floricutie

La nunta noastră am avut grijă și de domișoarele de onoare. Fetițele micuțe, vecinele mele de pe atunci, care aveau vreo 5 -6 ani, au primit câte o floricică de pus în păr și s-au bucurat enorm. Pentru prietenele mele, care mi-au fost în preajmă în acea zi, am făcut brățări cu flori naturale, mai exact, cu trandafiri albi. Mi-au plăcut mult și la fel și lor. S-au bucurat tare că nu le-am trântit o floare artificială în piept. Da, nu vă mirați! Pe atunci cam așa era moda aici, la noi. Puțini făceau lucrurile altfel, iar noi am fost unii dintre ei.

S-au schimbat mult lucrurile în ultimii 9 ani. Nu pot să cred că a trecut atât de mult timp! Nici buchetele nu mai sunt ce au fost. Acum, dacă vrei să ieși din tipare, poți renunța la buchetul clasic și să alegi o cutie cu flori sau, de ce nu, un trandafir criogenat. Acum e mult mai ușor să faci lucrurile altfel, e mult mai ușor să găsești flori deosebite sau aranjamente inedite. Deși uneori sunt nostalgică și privesc cu părere de rău spre unele lucruri care nu mai sunt ce au fost, când este vorba de flori, nu pot decât să mă bucur. Aceste plante au puterea de a ne face momentele puțin mai speciale decât sunt și de a ne aduce un zâmbet pe buze.

You may also like...

16 Responses

 1. Dana spune:

  Chiar e o nebunie minunata aceasta florarie! Mininat aranjamentul cu orhidee!!!

 2. Eva Anca spune:

  Sunt minunate florile și în special cele de la Bloomeria.

 3. Florile sunt minunate si nu as putea trai fara ele.

 4. Ioana Margineanu spune:

  Cel mai frumos cadou din lume sunt florile.

 5. Si eu ador florile si imi place sa am mereu in casa cate un buchetel de flori proaspete.

 6. Iubesc florile si din cand in cand mai aduc in casa un buchet care ma binedispune si ma motiveaza.

 7. Oana D. spune:

  Iubesc florile, mai ales in gradina, vii, dar si buchetele frumos aranjate imi plac!

 8. Simona spune:

  La orice eveniment consider ca e nevoie de aranjamente florale frumoase. Si mie imi place sa ma inconjor de flori.

 9. Mirela Marin spune:

  Și eu iubesc florile în general, orhideele în special! :)Mă bucură fiecare floare iar aranjamentele sunt extraordinare datorită imaginației și pasiunii celor care le fac. Am întâlnit oameni excepționali în acest domeniu, în vara aceasta. Iar pentru evenimentele de genul nunților, chiar este nevoie de astfel de oameni.

 10. Sunt cea mai fericita când primesc flori cadou, pur și simplu le ador.

 11. Laura spune:

  Ador florile si mu doar la evenimente, as vrea toata casa sa imi fie plina de flori! Sunt atat de frumoase aceste aranjamente.

 12. Daca ar fi sa fac o clasificare a cadourilor florile si bijuteriile sunt pe primul loc . Cele la cutie sunt cele mai stilate si mai elegante!

 13. Simona Banica spune:

  Ador florile, aranjamentele foarte frumoase!

 1. 15 februarie 2021

  […] zonă bărbații primesc de la femei mărțișoare pe 1 martie, iar pe 8 aceștia se revanșează cu flori sau […]

 2. 16 iulie 2021

  […] înflorate sunt piesele vestimentare ideale atunci când soarele reapare sus pe cer. Florile sunt cele care ne înveselesc de minune garderoba estivală. Sunt ideale pentru o ceremonie, pentru […]

 3. 1 martie 2022

  […] La noi, în Bucovina, fetele oferă băieților mărțișoare de 1 Martie, iar băieții oferă flori și ciocolată pe data de 8. O tradiție frumoasă, care sper din suflet să nu se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *