Nicio picătură de băut – MINDY MCGINNIS

Nicio picătură de băut de MINDY MCGINNIS m-a atras prin coperta frumoasă. Îmi sugera o poveste plină de acțiune, crudă, nemiloasă. O poveste despre supraviețuire, o luptă continuă.

Ce am găsit? Ei bine, nu a fost exact așa cum mă așteptam eu. Deși m-a captivat și am citit-o în doar două reprize, nu a avut atât de multă acțiune pe cât mă așteptam. Autoarea a pus accentul și pe bunătate, pe sacrificiu, pe nevoia de a avea încredere, de a apela la cei apropiați atunci când este cazul. Pe necesitatea de a ajuta atunci când poți, pentru a rămâne… om. Așadar, aceste lucruri au făcut din acest roman unul plăcut, pe care l-am citit cu plăcere și interes.

Nicio picătură de băut – cum aperi tot ce ai mai de preț?

Lynn este crescută de mama ei. Ea a fost învățată de mică să ucidă pe oricine îndrăznește să se apropie de sursa lor de apă. Cele două femei locuiau singure, vânau singure și își asigurau proviziile pentru iarnă singure. Se apărau de coioți, dar și cei care voiau să pună stăpânire pe proprietatea lor. Deși mama își dorea să plece spre sud, în căutarea unui loc normal unde ar putea trăi, Lynn s-a împotrivit mereu. Cele două duceau o existență liniștită, deși mereu pândea câte un pericol.

nicio picatura de baut carte

Atunci când mama lui Lynn moare, aceasta este nevoită să se descurce singură. Atunci când singurul ei vecin pe care îl știa încă din copilărie, îi vorbește, procesul de schimbare al lui Lynn începe. Își dă seama că sunt lucruri pe care mama ei nu a învățat-o. Își dă seama că simte nevoia de a avea pe cineva în jur și că uneori trebuie să aibă încredere și să ceară ajutor. Așadar, acceptă să îi ajute pe noii vecini, care par total pierduți și nepregătiți. Dar oare faptul că lasă garda jos nu o va ucide? Nu cumva va pierde în acest mod ceea ce are mai de preț? Ei, bine, eu nu vă mai spun nimic. Vă las pe voi să aflați ce se întâmplă cu Lynn.

Nicio picătură de băut este o lectură ușoară, care îți poate transforma o după-amiază anostă într-una frumoasă. Cartea se găsește pe site-ul editurii Corint, mai exact aici.

You may also like...

17 Responses

 1. Dana spune:

  Ce poveste frumoasă, cred ca mi-ar plăcea!

 2. Simona Banica spune:

  Mi ar placea sa o citesc!

 3. Silvia spune:

  O poveste frumoasă !

 4. Eva Anca spune:

  Pare o carte chiar frumoasă.

 5. anasylvi spune:

  Imi place ce ne-ai povestit despre roman, pare o carte cu mesaj.

 6. Mulțumesc pentru impresii! Eram curioasă cu privire la cartea asta, din recenzia ta cred că îmi va plăcea. Transmiți foarte mult, felicitări! <3

 7. Maria Aghinitei spune:

  Recenzia cartii mi-a trezit interesul! Pare o carte interesanta , ce merita citita! Multumim!

 8. E si pe lista mea aceasta carte. Stiam eu ca va fi faina.

 1. 30 decembrie 2019

  […] Într-adevăr, ziua nu am avut timp, dar noaptea nu prea m-a vizitat somnul și am terminat rapid cartea. Așadar, darul pe care tocmai îl primisem, s-a bucurat de toată atenția mea. Nici Anul de […]

 2. 5 ianuarie 2020

  […] Nicio picătură de băut de Mindy McGinnis a apărut la Editura Corint – Leda Edge. Tot de la ei o am și v-am vorbit despre ea aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *