Grădina cu fluturi – Dot Hutchison

Am primit acum mult timp, de la Cătălina, Grădina cu fluturi de Dot Hutchison. De când a publicat recenzia știam că îmi va plăcea. Aveam în plan să mi-o iau, dar ea mi-a luat-o înainte și mi-a făcut-o cadou. Deși eram hotărâtă să o citesc cât de repede, a stat câteva luni în bibliotecă, lăsând loc urgențelor.

Nu îmi pare rău că nu am citit romanul mai repede. Acum a fost momentul lui și l-am savurat așa cum trebuie. Grădina cu fluturi de Dot Hutchison este un thriller teribil, care te îngrozește și te înspăimântă. Un roman care te consumă și îți întinde nervii la maxim.

gradina cu fluturi, dot , thriller

Grădina cu fluturi de Dot Hutchison – cât de important este să supraviețuiești?

Maya este o adolescentă care a aflat mult prea repede cât de nedreaptă este viața. După o copilărie nedreaptă, ajunge să fie o piesă în colecția unui psihopat, un fluture într-o grădină.

Atunci când Maya se trezește într-un loc necunoscut, își dă seama că viața pe care o știa s-a sfârșit, că, deși abia se obișnuise cu noua sa viață, trebuie să renunțe la ea și să se adapteze situației în care se afla, să supraviețuiască. Maya era ținută captivă într-o grădină, alături de alte fete, care au fost la rândul lor răpite.

Grădinarul considera că le face un bine. Le îngrijea, se folosea de ele așa cum dorea, iar apoi le făcea nemuritoare într-un mod bolnav, pe care el îl considera corect. Fiecare fluture din grădina lui trăia maxim 5 ani. 5 ani de groază, de abuzuri. 5 ani în care își pierdeau identitatea, își pierdeau amintirile și deveneau ceea ce Grădinarul își dorea… fluturi perfecți, pe care el să îi adauge la colecția lui.

Maya nu era genul de fată care să țipe sau să plângă. Deși era la fel de îngrozită ca și celelalte, încerca să fie practică, să aibă grijă și de ceilalți fluturi. Dar colecția Grădinarului era atât de veche, încât era greu să își păstreze speranța, să spere că cineva va face vreodată ceva care să ducă la eliberarea lor. Faptul că Grădinarul nu era singurul care profita de ele, ducea disperarea fetelor la un nou nivel și multe dintre ele renunțau la luptă.

„Dreptatea e ceva relativ, defectuos în cele mai multe cazuri, și în realitate nu repară nimic.”

Grădina cu fluturi de Dot Hutchison este genul de thriller psihologic care te captivează total. Chiar și atunci când ochii mi se închideau de somn, nu reușeam să închid cartea. Detaliile din roman și povestea atât de bine construită, m-au făcut să stau mereu cu sufletul la gură, să îmi doresc să aflu cum se va termina totul, dacă fluturii vor mai fi vreodată liberi cu adevărat, dacă li se va face dreptate.

În încheiere, vreau să vă mai spun că acest roman este primul din seria Colecționarul. Se pare că fiecare volum are psihopatul său. Eu intenționez să urmăresc seria și curând să citesc și Trandafirii de mai, care a fost tradus de curând. Până atunci, vă invit să citiți recenzia Cătălinei, care a devorat deja și acest volum.

You may also like...

12 Responses

 1. Silvia spune:

  O prezentare frumoasă !

 2. Dobrișan Maria Ancuța spune:

  O recenzie minunată. Vreau neapărat să citesc acest thriller.

 3. Eva Anca spune:

  Tare mi-a plăcut și mie cartea asta.

 4. Geo spune:

  Mulțumesc pentru impresii. Pare o carte cu adevărat interesantă!

 5. Dana spune:

  Ce sa zic, e la loc de frunte în topul thriller la mine. Bună de tot!!!

 6. anasylvi spune:

  Am tot auzit de carte, foarte interesant ai prezentat-o, multumesc pentru recomandare!

 7. Ce ma bucur ca ti-a placut si tie.
  O sa iti placa si volumul 2.

 8. Alina Posteanu spune:

  Am auzit multe pareri bune despre aceasta carte si sper sa o cumpar cat mai curand ☺️

 1. 17 februarie 2020

  […] o carte bună […]

 2. 8 iunie 2020

  […] de mai, volumul doi al seriei Colecționarul. Apropo, ați văzut că apare volumul 3? Abia […]

 3. 31 iulie 2020

  […] Criminalul din Grădina cu fluturi de Dot Hutchison. Acest criminal m-s surprins prin foarte multe lucruri și m-a îngrozit fooooarte tare. Recenzia se poate citi aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *