CHIRURGUL de TESS GERRITSEN

Dacă sunteți în căutarea unei cărți pline de suspans și suficient de “întortocheată” încât să vă absoarbă toată atenția, tocmai ați găsit-o! Chirurgul este o minunăție de carte care se citește cu sufletul la gură și cu urechile “ciulite” la orice zgomot care intră noaptea prin fereastra larg deschisă, din cauza căldurii.   Catherine Cordell este un chirurg de succes din Boston. O femeie mândră, frumoasă, demnă și intimidantă. Colegii o respectă și are o viață profesională de invidiat.

Dar ce nu știu colegii și ce încearcă Catherine să uite, este faptul că în urmă cu doi ani a fost victima unui nebun. A violat-o și a intenționat să o omoare. Aceste lucruri s-au întâmplat în Savannah și atacatorul era un student care se afla sub întrumarea ei. Catherine era hotărâtă să își recâștige viața și să îngroape acea poveste odată cu trupul atacatorului ei. Dar, când detectivul More s-a prezentat la spital pentru a discuta cu ea despre acele lucruri, a realizat, din nou, că niciodată nu va scăpa cu adevărat de acel nebun.

Probabil vi se pare ciudat și vă încruntați în acest moment la rândurile scrise de mine. Tocmai spus că atacatorul e mort, știu. Atunci de ce ar mai cerceta detectivii, din nou, acea poveste înfiorătoare? Pai, se pare că în Boston s-au înregistrat crime care seamănă mult prea bine cu cele ale lui Andrew Capra – atacatorul lui Catherine din Savannah.  

Chirurgul – un ucigaș cu sânge rece

 
 
 
 
 
Catherine a răspuns întrebărilor cu un calm aparent, de necrezut. Un calm care a făcut detectivii să o privească cu alți ochi. Catherine lăsa să se vadă doar ce dorea. Nu avea să se arate slabă și înspăimântată, cum se simțea. Ea avea locuința bine securizată și singurele lucruri care reușeau să treacă de acea barieră menită să țină răul departe, erau coșmarurile nemiloase.
 
Șocul a fost îngrozitor când Catherine a început să primească mesaje sub diferite forme de la CHIRURG – cel care ucidea femeile din Boston, pândindu-le și vânându-le atunci când căldura învingea și lăsau geamul deschis. 
 
Aparent, nu era nicio legătură între atacatorul lui Catherine din Savannah – acum mort – și CHIRURGUL din Boston. Totuși Catherine era pe lista lui, era una din țintele alese de criminal. De ce atrage Catherine toți nebunii? Va reuși să scape de acest criminal sau va fi nevoită să retrăiască groaza de acum doi ani? Cine este chirurgul și care este motivul pentru care ucide? Toate aceste întrebări și multe altele, mi-au ținut companie în ultimele zile.
 
Am apreciat mult faptul că și o poveste de iubire și-a făcut loc în toată această nebunie. A reușit să arunce câte o rază de speranță atunci când a fost cazul. Detaliile din spital m-au încântat peste măsură și m-am simțit de parcă aș fi fost lângă acei doctori, în sala de operație. Aceste lucruri au făcut cartea să crească mult în ochii mei și să o recomand cu toată încrederea.

Vezi aici un alt thriller incitant.

You may also like...

27 Responses

  1. maria ancuta spune:

    Felicitari Adriana pentru recezie 🙂

  2. Superbă recenzia. Încă o carte pe lista scurtă.

  3. Admin spune:

    mmmmmm…sună bine! Eu am Ucenicul. Trebuie să îmi procur și cartea asta! Felicitări!

  4. Îmi place recenzia, deși evit genul asta de cărți.

  5. Oana spune:

    Cât de bine sună! Felicitări pentru recenzia minunată!<3

  6. Admin spune:

    Mulțumesc mult!

  7. Mi-a fost frică sa îți citesc recenzia pentru ca nu îmi place deloc coperta cartii, dar mi-am facut curajul si pare chiar interesantă. Felicitări! observ ca în ultimul timp ai niste lectruri diverse si destul de tentante.

  8. Silvia spune:

    Frumoasă recenzie!!!

  9. Eva Anca spune:

    Nu stiam de cartea asta! Multumesc pentru recomandare!

  10. Cornel spune:

    Frumoasă recenzie!

  11. Dana spune:

    Ce sa zic?! O vreau!!!

  12. Ana Maria Chiperi spune:

    Fără cuvinte! Este exact pe gustul meu 🙂 trebuie neapărat să o citesc!

  13. Dana spune:

    Îmi mențin poziția, trebuie sa o citesc cât mai repede!

  1. 9 martie 2019

    […] cartea aceasta m-a […]

  2. 6 octombrie 2019

    […] Atunci când vreau să aleg un thriller captivant, sunt sigură că la Editura Rao îl găsesc. Chirurgul este un astfel de thriller și este extrem de greu de egalat. Tot la Rao găsesc și cărți de […]

  3. 30 ianuarie 2020

    […] a fost momentul lui și l-am savurat așa cum trebuie. Grădina cu fluturi de Dot Hutchison este un thriller teribil, care te îngrozește și te înspăimântă. Un roman care te consumă și îți întinde nervii […]

  4. 31 iulie 2020

    […] Criminalul din Chirurgul de Tess Gerritsen. O, doamne, îmi aduc aminte cum mi se făcea pielea de găină citind această cartee. Modul în care intra în casa victimelor și modul în care le alegea, mă făcea să mă înfior de-a dreptul. Recenzia aici. […]

  5. 10 august 2020

    […] de ce am mai citit eu până acum. Deși citesc destul de des romane cu detectivi, cu tot felul de crime sângeroase, Hipnotizatorul mi s-a părut diferit. Lars Kapler îmbină partea odioasă a lumii adulților cu […]

  6. 13 octombrie 2021

    […] cel mai nou roman primit de la Libris.ro. Mi-a plăcut coperta, care mi-a adus aminte de romanul Chirurgul și mi-am zis că trebuie neapărat să îl […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *