Chifle de casă

Deși stau destul de mult în bucătărie nu am mai apucat să vă arăt ce am mai preparat. Ba nu am apucat să fac poze, ba nu mi-au plăcut pozele, ba cine mai știe ce. Totuși, vreau neapărat să vă prezint această rețetă de chifle de casă, rumene și pufoase . Ies atât de moi și gustoase încât e mare păcat să nu o împărtășesc cu voi.

Această rețetă de chifle de casă este o combinație de ingrediente și tehnici pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului în diferite rețete. Știți și voi cum e… mai adaugi ceva, mai scoți altceva când nu ai în casă ce trebuie, iar rezultatul te încântă mai mult decât originalul.

Chifle de casă rumene și pufoase

chifle de casa

Ingrediente necesare pentru 12 chifle mărișoare:

 • un kg de făină. Eu am folosit făină albă 650 de la Lidl.
 • un cub de drojdie
 • 300 ml lapte cald
 • 3 linguri de iaurt. Eu am folosit iaurt grecesc Pilos cu 10% grăsime .
 • o lingură de sare
 • jumătate de linguriță de zahăr
 • un sfert de pachet de unt. Eu am folosit unt cu 80% grăsime, dar ies bune și cu alt tip de unt.
 • 4 ouă. 3 în compoziție și unul pentru uns chiflele

Cum se fac chiflele de casă:

Se amestecă făina cu sarea. Separat încălzim laptele și topim untul în el. Tot aici amestecăm și zahărul și drojdia. Apoi, facem o adâncitură în făină și acolo turnăm amestecul încălzit mai devreme, dar și iaurtul și cele trei ouă. Apoi frământăm până avem un aluat neted și lucios, care nu se mai lipește de vas. Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă puțină făină, dacă este prea tare se mai poate pune foarte puțin lapte. Acoperim aluatul și îl lăsăm să dospească, până își dublează volumul.

După ce aluatul și-a dublat volumul, îl împărțim în 12 bucăți egale și formăm chiflele, rotunjindu-le frumos. Le punem în tăvi și le ungem cu ou bătut. Apoi le lăsăm din nou la dospit până își dublează volumul. Între timp, preîncălzim cuptorul la 200 de grade și punem un vas de yena sau unul metalic în el, jos, să se încingă (pont furat din cartea Lamarei, care mi-a fost de mare ajutor mereu, când am pregătit diferite aluaturi)

Chifle burgeri – aceste chifle sunt bune și atunci când doriți să pregătiți burgeri de casă

După ce chiflele de casă și-au dublat volumul, le ungem iar cu ou bătut și le introducem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, cu ventilație, pentru 20 de minute. Tot atunci turnăm în vas o cană de apă rece, pentru a se forma abur. Închidem ușa repede și le lăsăm să se facă.

Eu mereu încerc o chiflă cu un cuțit subțire înainte să le scot pe toate. O înțep și dacă rămâne curat sunt făcute.

După ce le scoatem din cuptor, le stropim cu apă rece, le acoperim cu un prosop curat și le lăsăm să se răcească.

Sper să încercați această rețetă de chifle de casă, indiferent dacă doriți să le mâncați în loc de pâine sau să le folosiți ca și chifle pentru burgeri. Gustul lor e divin, sunt moi, pufoase și delicioase.

You may also like...

4 Responses

 1. Silvia spune:

  Cred că sunt delicioase!

 2. Arata delicios. Si noi adoram chiflele facute acasa.

 1. 31 mai 2021

  […] pungă de bureți prin congelator și mi-am făcut pofta. Ca să fie treaba treabă, am făcut și chifle de casă proaspete, care a completat totul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *