Rețete de Paște – deserturi

Deoarece ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile Pascale, m-am gândit să vă prezint cinci rețete dulci perfecte pentru masa de Paște și nu numai. Rețetele sunt deja pe blog. Astăzi doar le voi aduna la un loc. Astfel le veți avea la îndemână și vor fi mai ușor de accesat.

Gospodinele adoră să pregătească masa de Paște. Chiar și cele mai ocupate dintre ele tot își fac timp pentru a pregăti ceva delicios pentru familie și pentru cei dragi care îi vizitează. Noi, cel mai probabil vom merge iar la părinți și nu voi pregăti mare lucru. Cu siguranță mi se va cere să fac cozonaci și cam atât.

Mama face niște prăjituri tare bune. Are rețete vechi, din copilăria mea, dar și mai noi, luate de la alte gospodine iscusite. De asemenea face și mâncare foarte bună. Dar de cozonaci nu se atinge. Nici de plăcinte, de altfel. Nu îi place să șe facă, nu are răbdare cu frământatul. Așadar, s-a bucurat când a văzut că eu am început să frământ tot mai des și că îmi ies foarte bine cozonacii. 🙂 Fără lipsă de modestie. Vă invit să-i gustați dacă nu mă credeți.

retete de paste,retete dulci, deserturi,retete de prajituri,

Cinci rețete dulci – rețete de Paște

  1. Bineînțeles, prima recomandare este cea de cozonac, dacă tot am vorbit de el mai sus. 🙂 . Aici găsiți rețeta de cozonac cu nucă, iar aici cea de cozonac cu cacao și rahat.
  2. A doua recomandare trebuie să fie prăjitura de mere cu foi. Foarte bună! Mama o face mereu de sărbători, încă de când eram noi mici. Rețeta o găsiți aici.
  3. Tare îmi place cum iese ciocolata de casă după rețeta asta. E ușor de făcut și delicioasă. Așadar, e pe poziția a treia în recomandările de azi.
  4. Consider că și albinuțele dulci făcute de Maia pot avea loc pe masa de Paște. Rețeta o găsiți aici, în caz că doriți să le faceți împreună cu cei mici.
  5. Un cheesecake Oreo e perfect pentru masa de paște. Dulce, dar și răcoritor, pe gustul tuturor. Se face atât de ușor și e atât de bun, încât e și păcat să nu îl treceți în meniu. Rețeta o găsiți aici.

Acestea sunt cele cinci rețete care cred că își pot face loc pe masa voastră de sărbătoare. Spor la treabă vă doresc!

You may also like...

2 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Cheescake-ul Oreo chiar sună tentant pentru Paște. Mulțumesc pentru idei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *