Cornuri cu mere

De foarte mult timp imi tot propun să fac cornuri pufoase, acasă. Totuși, mi se părea foarte greu. Un fel de test al patiseriei, iar eu mă știam oarecum pe lângă 🙂 . Dar, acum, pe vreme de pandemie, mi-am facut curaj și am pregătit cornuri cu mere, extrem de pufoase.

Știu că nu e semn de modestie, dar chiar trebuie să mă laud. Au ieșit foarte bune și intenționez să mai fac cât de curând încă o tură. De data aceasta, mă gândesc să le umplu cu ciocolată sau cu gem. Cine nu apreciază un corn pufos cu gem sau ciocolată din belșug?

Reteta Cornuri cu mere de casa

Atunci când m-am hotărât să fac cornurile cu mere, m-am uitat prin mai multe rețete. Dar, în cele din urmă, am hotărât să fac aluatul după o rețetă pe care am mai folosit-o în trecut, pentru alte bunătăți. Îmi doream cornuri pufoase tare și moi, iar cu rețeta aceasta știam că nu voi da greș.

Cornuri cu mere – rețetă simplă

Pentru aluat am avut nevoie de:

  • 250 ml lapte călduț
  • 60 grame zahăr
  • un plic de drojdie uscată sau 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • un praf de sare
  • un ou întreg
  • 80 grame unt topit

Pentru umplutură:

  • 4 – 5 mere mărișoare
  • 2 – 3 linguri de zahăr, in funcție de cât de dulce vă place să mâncați. Cel mai bine gustați amestecul și mai adăugați la nevoie.
  • O linguriță de scorțișoară

Cum pregătim cornuri pufoase cu mere

Pentru a pregăti aluatul, am pus drojdia și o linguriță de zahăr în 50 ml de lapte. Am amestecat și l-am lăsat bolul deoparte. Separat, am amestecat făina cu sare și restul de zahăr. Am făcut o gaură în mijloc și am adăugat restul de lapte, oul și amestecul cu drojdie. Am frământat până totul s-a omogenizat, iar mai apoi am încorporat și untul topit, treptat. Am mai frământat până a devenit un aluat neted, nelipicios. Apoi l-am acoperit și l-am lăsat la dospit până și-a dublat volumul. La mine a durat cam 45 de minute.

Cât timp dospește aluatul, ne ocupăm de mere. Le dăm pe răzătoare sau prin robot si le punem la călit, împreună cu zahărul și scorțișoara. Când sunt moi și și-au schimbat culoarea, le luăm de pe foc și le lăsăm să se răcorească.

Cum formăm cornurile cu mere

După ce aluatul a crescut, presărăm făină pe blatul de lucru și pe mâini. Luăm aluat de mărimea unei portocale și întindem o foaie rotundă și subțire. Tăiem aluatul în opt triunghiuri, precum în fotografia de mai sus și punem câte o lingură de măr în partea lată a triunghiului. Rulăm cornul, începând din partea lată. Așezăm cornurile în tavă, pe hârtie de copt și tragem colțurile spre interior, pentru a căpăta forma aceea frumoasă de corn.

Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la foc mediu, până se rumenesc ușor. De asemenea, înainte să le scoatem din cuptor, putem să le încercăm cu o scobitoare, pentru a ne asigura că sunt făcute.

Cornuri cu mere pufoase

Nu pot să vă spun exact câte ies din cantitățile făcute, deoarece eu am dublat cantitatea. Am făcut două tăvi de cornuri, iar restul de aluat l-am folosit la altceva. Cu prima ocazie când voi face doar cornuri, voi reveni cu un update. Dar ce pot să vă spun cu siguranță, este că dispar cât ai clipi 🙂 .

Înainte de servire, se pot pudra cu zahăr pudră sau se pot lăsa așa. Le puteți servi simple, alături de o cană de lapte simplu sau cu cacao. Eu, una, mi-am pus unul lângă o cafea dalgona.

Spor la treabă vă doresc!

You may also like...

10 Responses

  1. Valeria Chertes spune:

    Arata foarte bine,mulțumim pentru rețetă.

  2. Silvia spune:

    O rețetă simplă dar foarte bună!

  3. Eva Anca spune:

    Delicios arată, sigur au fost tare bune. Mulțumesc pentru rețetă!

  4. anasylvi spune:

    Arata minunat. Eu chiar sunt pe langa cand vine vorba de aluaturi. 🙂

  5. Dana spune:

    Au ieșit minunat, cu siguranță au fost și tare bune. Voi încerca și eu, dar cu ciocolată.

  6. Ce pofta de cornuri mi-ai facut. Nu am mai mancat de mult timp, iar ale tale arata delicios.

  1. 12 iunie 2020

    […] extras un comentariu, cu ajutorul programului Facebook Comment Picker și așa am hotărât cu ce desert nou să-mi bucur familia. Comentariul care a fost selectat de către program, îmi sugera să fac […]

  2. 22 iulie 2020

    […] în trei culori poate fi pudrat cu zahăr pudră înainte de servire. De asemenea, putem să îl îmbrăcăm în ciocolată topită sau să îl […]

  3. 11 august 2020

    […] cornuri […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *