Privighetoarea – Kristin Hannah

Crec că nu mai e mare surpriză pentru nimeni că ador cărțile autoarei Kristin Hannah. Deși atunci când toată lumea citea Privighetoarea eu mi-am îndreptat privirea în altă direcție, când am văzut-o de curând la reducere, pe Libris.ro, mi-am zis că trebuie să fie a mea. Mă bucur foarte mult că nu am mai ocolit-o, deoarece mi-a plăcut mult de tot.

Privighetoarea vorbește despre familie, temeri, război, curaj, iubire și sacrificii. Și aici se simte stilul autentic al lui Kristin Hannah. Și aici am plâns și am râs, am suferit și m-am bucurat alături de personaje.

privighetoarea de kristin hannah

Deși am tot citit cărți despre război, am citit puține văzute din perspectiva celor care au ajutat din umbră, cei care au format Rezistența. Prin aceste cărți vedem care sunt adevărații eroi, unde s-au făcut cu adevărat sacrificii și cât de mult își iubeau acești oameni semenii.

O familie destămată de un război și unită de un altul

Vianne și Isabelle și-au pierdut copilăria atunci când tatăl lor a trebuit să plece la război. Au conștientizat acest lucru abia după ce mama lor a murit și au rămas cu un tată tulburat de ceea ce trăise, bântuit de ceea ce a fost nevoit să vadă. Acesta nu a vrut să își asume responabilitatea pentru ele și s-a refugiat în alcool.

Vianne s-a măritat de tânără și a avut un copil, care le aducea lumină în căminul proaspăt creat. Isabelle a umblat din internat în internat, deoarece mereu ajungea să fie dată afară. O durea faptul că propria familie a renunțat la ea.

Privighetoarea de Kristin Hannah – o carte emoționantă

Când a început al Doilea Război Mondial, în 1939, soțul lui Vianne a fost nevoit să se întroleze. Aceasta a rămas cu fiica lor acasă. Isabelle li s-a alăturat la un moment dat, atunci când tatăl său a găsit un motiv să scape iar de ea. Vianne era temătoare, și grijulie. Tot ce își dorea era să supraviețuiască războiului și să o îngrijească cât mai bine pe fiica sa. Isabelle dorea să ajute, să lupte contra nemților, să nu le permită să pună stăpânire pe țara ei, Franța.

Atunci când un general neamț s-a mutat în casa lor, între surori a început o nouă luptă. Isabelle nu putea să tacă și să se prefacă că nu se întâmplă nimic ciudat. În schimb, Vianne încerca să o tempereze, pentru a rămâne în siguranță.

Când lui Isabelle i s-a oferit șansa să facă parte din rezistență, nu mai ține cont de spusele surorii sale. Tot ce își dorea era să ia atitudine. Să nu se lase înfrântă așa ușor,. Să ajute, indiferent de riscuri.

Vianne este pusă și ea în situații incredibile, care îi zdruncină orice convingere și o schimbă pentru totdeauna.

Ce se va alege de cele două surori, vă las pe voi să aflați, citind Privighetoarea!

You may also like...

17 Responses

 1. Am observat ca e o autoare foarte apreciata!totuși, e un gen spre care nu ma indrept foarte des

 2. Dana spune:

  Foarte frumoasa și emoționantă povestea, mi-a plăcut tare mult!

 3. Silvia spune:

  O frumoasă recenzie!!!

 4. anasylvi spune:

  Am auzit multe lucruri bune despre autoare, eu am citit o singura carte dintr-ale ei, acum mai multi ani si mi-a placut. Recenzia ta e foarte tentanta, chiar daca nici eu nu sunt o pasionata a genului.

 5. Eva Anca spune:

  Inca nu am citit nicio carte a autoarei. Ar fi cazul sa remediez asta. Multumesc pentru recomandare!

 6. Diana Timofte spune:

  Nu am citit cartea, dar o am de ceva timp pe lista, sper sa ajung la ea curand

 7. Simona Banica spune:

  Interesanta mi as dori sa o citesc!

 8. Frumoasa povestea si prezentarea pe masura! Multumim!

 9. Ana Maria B spune:

  O poveste interesanta, un pic mai diferita. Drăguță și prezentarea.

 10. Mirela Marin spune:

  Mi-ai stârnit curiozitatea cu prezentarea aceasta și, vreau să citesc cartea.
  Mi-am notat-o pe lista scurtă, deoarece este ceea ce-mi doresc să citesc la acest moment. Mai mult, îmi place stilul lui Kristin Hannah.

 11. Mi-a plăcut recenzia ta și pot spune că m-ai făcut curioasă să citesc cartea. Până și titlu cărții e interesant.

 12. Gabriela spune:

  Ce poveste cu suișuri si coborâșuri- chiar m-ai făcut curioasa ❤

 13. De cand tot zic ca o citesc si eu. Pare tare faina.

 14. Rokolla spune:

  O carte foarte buna si o poveste tare frumoasa

 1. 5 aprilie 2021

  […] nu voi putea spune că am citit suficiente cărți despre acest subiect, deoarece în fiecare nouă poveste inspirată din acea perioadă groaznică, […]

 2. 8 aprilie 2021

  […] A doua carte pe care consider că nu ar trebui să nu o ratați și pe care o găsiți astăzi cu 50% reducere, este Privighetoarea de Kristin Hannah. Romanul are acțiunea plasată în perioada războiului. Este foarte bine scrisă. Este sensibilă. Are dramă din plin și multă acțiune. Recenzia mea o puteți citi aici. […]

 3. 24 mai 2022

  […] conține o mulțime de informații despre modul în care operau femeile din rezistență. Despre pierderile suferite, despre șocurile pe care trebuiau să le trăiască. Despre […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *