Fiica Reichului de Louise Fein – Recenzie carte

Știți deja cât de mult apreciez cărțile despre cel de-al Doilea Război Mondial. Sunt emoționante, tragice, reale. Sunt ca un duș cu apă rece, care ne trezește la realitate și ne face să apreciem vremurile în care trăim, libertatea pe care o avem.

Niciodată nu voi putea spune că am citit suficiente cărți despre acest subiect, deoarece în fiecare nouă poveste inspirată din acea perioadă groaznică, aflu lucruri noi, mă pun în pielea personajelor și descopăr categorii de mici eroi, care au ajutat mereu din umbră.

Te gândești vreodată cum ar fi ca aproape peste noapte să îți dai seama că tatăl tău este un mare ticălos? Că este capabil de orice cruzime pentru a-și atinge scopurile? Cum ar fi să îți dai seama că ai tăi pun pe primul loc alte lucruri și că nu le pasă de tine așa cum ai crezut? Dar cum ar fi să îți dai seama că ai fost mințit și manipulat o viață? Că ai urât oameni care nu meritau asta și că, mai rău, ai fost mândru de acest lucru? Ei, bine, dacă nu poți să îți imaginezi astfel de lucruri, poți să vezi cum a reacționat Hetty, eroina cărții Fiica Reichului de Louise Fein.

Fiica Reichului - Louise Fein, recenzie

Fiica Reichului de Louise Fein – un roman emoționant, despre iubirea în timpul războiului, despre acceptare și revoltă

Hetty este fiica unui mare ofițer nazist. Deși nu le-a mers mereu foarte bine, acum locuiesc într-o casă mare și nu le lipsește nimic. Toată familia încearcă să îl slujească cât mai corect pe Hitler – cel care le-a permis o viață mai bună.

Evreii încep să fie dați deoparte, iar Hetty privește cu neputință și părere de rău acest fenomen. Dar, în același timp, înțelege faptul că evreii nu sunt puri și nu se pot amesteca cu ei. Crește în acest mod, îndoctrinată de ideile hitleriste. Își dedică viața acestui personaj și e mândră să se numească fiica lui.

O poveste fascinantă despre nazismul văzut din interior și despre puterea dragostei, care transformă chiar și îndoctrinarea oarbă în revoltă eroică.” – Sharon Maas

Aceste lucruri se schimbă atunci când, în adolescență, îl reîntâlnește pe Walter. Acesta era un prieten de-al fratelui ei din copilărie, care i-a salvat viața cândva. Walter îi vizita des, înainte ca acest lucru să păteze reputația familiei Heinrich, iar Hetty mereu a avut o afinitate pentru el.

Acum, fiind crescută să urască evreii, nu a știut cum să reacționeze la întâlnirea cu el. Au discutat și fără să realizeze ce face, l-a invitat să se întâlnească din nou. Știa că nicio fiică a Reichului nu ar face un lucru atât de nesăbuit. Totuși, nu putea înțelege cum Walter cel vesel, simpatic și grijuliu ar putea fi un porc jegos și mai ales nu și-l putea imagina făcând rău cuiva.

Alături de el, Hetty începe să își dea seama că Hitler nu este deloc un erou. Dar și că tatăl său nu este un om bun. În ea se dă o luptă de nedescris. Toată lumea pe care ea o știa se năruie. Cum reacționează Hetty? Ce se va alege de cei doi, vă invit pe voi să aflați.

Fiica Reichului de Louise Fein se poate comanda de pe site-ul editurii Nemira. Acolo găsiți și o ofertă de 2+1 gratis. De asemenea, se poate comanda și din librăriile online, precum Elefant.

You may also like...

19 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Pare tare interesantă cartea asta. Și mie îmi plac cărțile care au ca subiect războiul. Mulțumesc pentru recomandare!

 2. Dana spune:

  Cât de minunată, plină de emoții pare această poveste! Cu siguranță mi-ar plăcea!!!

 3. Silvia spune:

  Pare o carte interesantă!!!

 4. Oana spune:

  Foarte interesanta cartea, mi a placut recenzia ta, o voi comanda si eu de la editura Nemira, pentru a beneficia de oferta!

 5. Ana-Maria spune:

  O descriere frumoasa și interesantă. Și mie îmi plac mult cărțile ce vorbesc despre al doilea război mondial, ma emoționează fiecare carte cu povestea ei… Cred ca mi-ar plăcea sa citesc această carte pe viitor.

 6. Deyutza spune:

  O carte care cred eu imi va place. Imi plac de obicei cartile cu acest subiect, o pun pe wishlist si poate o caut dupa ce termin ce am de citit

 7. Hm… suna promitator cartea. Sigur mi-ar placea si mie.

 8. Denisa spune:

  Chiar pare o poveste captivanta, am sa o trec si eu ps lista mea.

 9. Ilinca spune:

  Pare interesanta cartea, voi cauta varianta pdf.

 10. Ana spune:

  Mi se par fascinante cartile cu actiune in perioada aceea. Am mai citit “Baiatul cu pijamale in dungi” si m-a impresionat profund.

 11. Irina spune:

  Pare foarte interesanta aceasta carte.

 12. Kovacs Eni spune:

  Nu am citit cartea, deși îmi plac mult cele pe această temă.

 13. Cred ca sa profit de oferta lor si o sa-mi mai aleg inca o carte pentru a o putea lua pe a treia gratis.

 14. Simona Banica spune:

  Suna bine mi as dori sa o citesc

 15. Până odinioară nu mă simțeam atrasă de cărțile de genul acesta, dar de ceva timp au început să-mi placă și mie. 🙂

 16. Rokolla spune:

  Multumim pentru recomandare. Am sa caut si eu cartea

 17. cudrag.cristina spune:

  Imi plac cartile cu o poveste de dragoste frumoasa, multumesc de recomandare!

 1. 31 august 2021

  […] Fiica Reichului de Louise Fein – o carte despre război, care marchează. […]

 2. 15 septembrie 2021

  […] Fiica Reichului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *