Cum alegem cărțile pentru copii mici?

Toate mămicile care au copilași micuți de până în 3-4 ani, sunt mereu în căutare de cărți pentru copii. Dar, bineînțeles că nu cumpără orice cărți le apar în cale. Fiecare mămică știe că puiul ei are nevoie de cărți adecvate vârstei, care nu doar să umple casa, ci care să vină în întâmpinarea nevoilor celor mici. Cum alegem cărțile pentru copii mici și de unde le comandăm noi cel mai des, vă spun în articolul de astăzi.

Cum alegem cărțile pentru copii mici și de unde le comandăm?

cum alegem cartile pentru copii mici

Cărțile pentru copii mici trebuie să fie:

 1. cartonate. Bineînțeles că nu este un factor decisiv, dar va înclina mult balanța. Nu ne dorim ca în maxim două zile să rămânem doar cu coperta, iar filele să fie aruncate prin casă. Orice mămică va dori ca paginile să fie măcar groase și rezistente, dacă nu cartonate.
 2. colorate. Copilașii mici își pierd repede răbdarea, dar culorile vii le captează atenția. Așadar, e de înțeles de ce preferăm cărțile pentru copii cu ilustrații color.
 3. ilustrații bine realizate. Ne dorim ca cel mic să identifice diferite obiecte sau expresii faciale și să le poată asocia cu obiectele reale, pe care le întâlnește zilnic în jurul lui/să identifice expresiile faciale ale celor din jur. Ilustrațiile bine realizate sunt de mare ajutor.
 4. educative. După cum spuneam și mai sus, unul dintre principalele motive pentru care cumpărăm celor mici cărți este dorința de a-i ajuta să se dezvolte corect și frumos.
 5. distractivă. Pentru a-i capta atenția celui mic, e foarte important ca o carte să nu fie plictisitoare.
 6. preț bun. Deoarece cel mic are mereu nevoie de diferite lucruri, este important pentru părinți ca prețul să fie ok. Așadar, raportul calitate-preț va fi mereu studiat cu atenție.

De unde cumpărăm noi cel mai des cărți pentru copii mici?

Cel mai des îi luăm lui Albert cărți de la Editura Casa. Cărțile lor bifează fiecare punct de mai sus și mereu sunt pe placul celui mic. În ultima comandă, am avut două cărți din colecția Primii Pași și una din colecția De ce? De ce? De ce?.

Cărțile din colecția Primii Pași au fost o noutate pentru noi. E prima dată când i-am luat ceva din colecția aceasta. Dar am fost foarte plăcut impresionată. Ilustrații frumoase, informații corecte și potrivite pentru vârsta lui.

Cartea din Colecția De ce? De ce? De ce? a fost de asemenea foarte apreciată. Avem multe cărți din această colecție și nu ne săturăm de ele. Nu e prima dată când vă vorbesc despre această colecție și cu siguranță nici ultima.

Voi ce părere aveți despre cărțile pentru copii de la Editura Casa?

You may also like...

13 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Bine de stiut, chiar sunt cateva reguli foarte bune. Eu cand era Denisa la varsta respectiva ajunsesem sa cumpar in nestire si chiar nu e ok asa.

 2. Silvia spune:

  Copiilor le plac cărțile cu ilustrații!

 3. N-am vazut cartile pentru copii de la aceasta editura, dar le stiu pe cele de hobby, sunt minunate.

 4. Irina spune:

  Ce cărți faine. Și nou avem multe cărticele de genul.

 5. Simona Banica spune:

  Cărți minunate pe placul copilasilor

 6. Simona spune:

  Cred ca sunt multe modele de carti pentru cei mici. E important sa le oferim carti din mai multe categorii.

 7. Rokolla spune:

  Sunt tare intere4sante si educative aceste carti. Nu stiam ca au carti atat de educative la Editura Casa

 8. Foarte bine punctat! De multe ori cumparam in nestire fara sa gandim de doua ori.

 9. Dana spune:

  Minunate cărți pentru cei mai mici dintre cititori. ❤️

 10. Bune recomandarile tale! Carticelele sunt foarte importante pentru cei mici. Si noi tot de la Editura Casa luam des pentru Darius.

 1. 4 martie 2021

  […] jucăriile au fost comandate pentru Albert, și Maia a găsit cu ce să se joace, bineînțeles. Amândoi sunt copii cuminți și mereu se […]

 2. 26 aprilie 2021

  […] sunt cele trei cărți despre care am dorit să vă vorbesc astăzi. Nu uitați să le adăugați în coșul iepurașului […]

 3. 19 noiembrie 2021

  […] trei cărticele despre care vă vorbesc, au apărut la Editura Casa – una dintre editurile noastre preferate în materie de cărți pentru copii mici. Eu le-am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *