Unde ești? – Marc Levy

A început să îmi placă tare mult Marc Levy. Nu spun niciodată nu unei cărți scrise de el, iar când am văzut Unde ești? pe Anticariatul Târgul cărții, mi-am zis că neapărat trebuie să o am. Cartea a ajuns într-o stare bună la mine și într-un timp scurt. Povestea mi-a plăcut, deci și de data aceasta sunt mulțumită.

unde esti? marc levy

Unde ești? – dragostea înseamnă sacrificiu?

Susan și Philip se cunosc dintotdeauna și sunt prieteni tot de atunci. Mai exact, se iubesc tot de pe atunci. Cei doi au trecut prin bune și rele de-a lungul anilor. Susan și-a pierdut părinții în adolescență, iar acest lucru a schimbat-o pentru totdeauna. Acum, ajunsă la maturitate, consideră că trebuie să facă altceva cu viața ei. Așadar, se hotărăște să plece în America Centrală, în Honduras, să ajute oamenii de acolo să facă față distrugerilor cauzate de natură. Această escapadă trebuia să dureze doi ani, timp în care Philip își termina studiile.

Cei doi își scriu cât de des pot și își împărtășesc ceea ce trăiesc, încercând să facă distanța puțin mai suportabilă. Partea aceasta cu scrisorile, m-a dus cu gândul la Suflete pereche de Cecelia Ahern, dar aici lucrurile au luat altă întorsătură. Au trecut cei doi ani, iar Susan nu dorește să se întoarcă încă acasă. Viața lui Philip este oarecum pe pauză, deși între timp a cunoscut-o pe Mary. Sunt tentată să vă spun mai multe, dar nu o fac, trebuie să descoperiți singuri ce parcurs vor urma cei doi. Cartea se găsește aici!


După cum spuneam și mai sus, mi-a plăcut povestea, ideea cărții. În schimb, Susan m-a enervat în mod constant. Nu m-am putut identifica deloc cu ea. Mi s-a părut o femeie individualistă, egoistă. În ciuda încercărilor autorului să dea o scuză comportamentului ei, nu am reușit să văd decât răutate în ea. Răutate și încă ceva ce nu pot defini, dar care m-a umplut de energie negativă. Poate dorința de a nu avea responabilități? Acest lucru mi-a îngreunat puțin lectura și nu a dus cartea Unde ești? în topul preferințelor.

You may also like...

19 Responses

 1. Dana spune:

  Ma intrigi cu recenzia ta si ma faci curioasa in privinta autorului.

 2. Eva Anca spune:

  Eu inca nu am citit nicio carte a autorului, dar e clar ca trebuie. Sunt curioasa cum mi s-ar parea cartea asta si ce parere as avea despre Susan.

 3. Si mie imi place cum scrie autorul. M-ai facut curioasa sa vad daca imi starneste aceleasi sentimente.

 4. Silvia spune:

  Frumoasă prezentare!

 5. Nu am citit nimic de la acest autor, poate ca as cumpăra o si eu.

 6. Uneori mi-as dori mai mult de la personajele principale din anumite carti.

 7. Deyutza spune:

  Nu am citit nimic de la acest autor, dar dupa recenzia ta tare sunt curioasa si parca as vrea sa asflu si eu mai multe

 8. În general mi-a plăcut Marc levy tare mult, dar aceasta carte nu am citit-o inca

 9. anasylvi spune:

  Nu am citit inca Marc Levy, dar am auzit multe lucruri bune despre el. Pare o carte interesanta, multumesc pentru recomandare!

 10. Catalina spune:

  Acum m-ai făcut curioasă să o descopăr pe “Susan”. Știi când îți spune cineva: “n-o să-ți placă de acel om” sau “nu o să ți se potrivească geaca aia, nu e stilul tău”, iar tu chiar atunci vrei să-l cunoști sau să o probezi? Cam așa simt eu acum

  Ce să mai! Mi-ai dat de citit.

 11. Oprea Carmen spune:

  interesant, eu zic ca nu sacrificiu, dar vreau sa vad despre ce este vorba neaparat!

 12. Georgiana spune:

  Nu am citit nicio carte scrisa de acest autor, desi am vazut ce e tare apreciat. Si mie mi se intampla sa nu rezonez cu personajul principal si drept consecinta abandonez cartea.

 13. Alexa spune:

  Pare o carte tare interesanta pe care trebuie sa o citesti. Multumin pentru recomandare.

 14. Chiar dacă ai zis ca te-a enervat Susan, cred ca i-as da o șansa cărții.

 15. Rokolla spune:

  Pare o carte usor diferita de ceea ce citesc eu si nu cred ca pe mine m-ar incanta mai mult decat pe tine care ai cev a lecturi la activ

 16. Denisa spune:

  Pare o carte interesanta, cred ca am vazut-o pe elefant si m-am gandit de cateva ori sa o cumpar.

 17. Total diferit fata de ce citesc eu! Acum deja m-ai facut curioasa!

 18. Am cateva carti de la acest autor, imi lipseste timpul de pentru a le citi din pacate.

 19. O poeste interesanta de dragoste, cu siguranta rezoneaza cu cineva daca nu cu noi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *