Burger kid friendly – cum am făcut burgerii pentru ziua Maiei
Sunt sigură că v-am mai spus că Maia, de ziua ei și-a dorit să aibă mini burgeri. I-am făcut plăcerea, bineînțeles, chiar dacă au ieșit puțin mai mari decât intenționasem. Dacă de obicei făceam burgerii cu ceapă caramelizată, acum m-am gândit să apelez la o variantă de burger kid friendly.
Am renunțat la ceapa caramelizată și am înlocuit-o cu legume proaspete. Am renunțat chiar și la rețeta chiflei pe care o foloseam de obicei și m-am inspirat din rețetele Lamarei, pentru o chiflă foarte moale, perfectă pentru copii.

Burger kid friendly – un deliciu și pentru adulți
În rândurile de mai jos vă spun exact cum am procedat și ce ingrediente am folosit.
Ingrediete necesare:
- 4 roșii
- O salată verde
- 2-3 linguri de maioneză
- Ketchup
- Feli de brânză topită
- Chiftele făcute în casă
- Chifle făcute în casă
Chifle pentru burgeri
Ingrediente:
- 300 ml lapte cald
- 1 kg făină
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 200 grame iaurt
- O lingură de sare
- 2 plicuri de drojdie uscată
- Un ou bătut pentru uns chiflele
În cantitatea de lapte, am pus 2 linguri de zahăr și drojdia. Făina am amestecat-o cu sarea și restul de zahăr, apoi am făcut o gaură în mijloc, am turnat iaurtul, uleiul, ouăle și amestecul cu laptele pregătit mai devreme. Am frământat aluatul până a devenit neted, nelipicos și lucios. Dacă e prea tare se mai poate adăuga lapte, dacă e prea moale, se mai pune făină.

Am lăsat aluatul să își dubleze volumul, apoi l-am modelat în chifle, luând cât aluat mi-a încăput în palme și dându-i formă de bilă. Le-am pus în tavă și le-am mai lăsat să crească vreo 15 minute. Apoi le-am uns cu ou bătut și le-am pus în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 20 de minute.
Chifteaua pentru burgeri
Pentru a pregăti chifteaua am avut nevoie de:
- Un kg carne tocată. Eu am folosit amestec de vită și porc
- Sare
- Piper
- Condiment pentru carne de porc
- 3 sau 4 căței de usturoi pisați
- 2 linguri sos de roșii
Am amestecat ingredientele, am împărțit carnea în bile aproximativ egale, le-am aplatizat și le-am prăjit înt-o tigaie grill.
Cum am pregătit burgerii kid fiendly
Am tăiat chiflele în două și le-am uns cu puțină maioneză. Apoi am pus carnea fierbinte peste una din jumătăți, iar peste carne am pus câte o felie de brânză topită, să se topească. Am mai adăugat și câte o felie de roșie și o frunză de salată. La urmă am pus kethup, iar a doua jumătate de chiflă am pus-o peste.
Au ieșit foarte buni. Din aceste cantități am făcut vreo 12 burgeri nici mari nici mici, dar delicioși.
Delicios arata! Trebuie sa fac si eu, sa vad cand prind momentul, ca acum sunt la regim.
Mulțumim pentru rețetă!
O reteta delicioasă!!!
Foarte bun!
Suna delicios , fiimiu ma batea la cap cu o shaorma zilele trecute , daca vede burgerii cred ca vrea si de astia ! Salvez reteta si eu nu se stie cand vine cheful !
Cu siguranță au fost delicioși, voi face și eu cât de curând!
Eu mereu il fac cu legume, fara ceapa caramelizata. 😀 Ies tare buni.