Burger kid friendly – cum am făcut burgerii pentru ziua Maiei

Sunt sigură că v-am mai spus că Maia, de ziua ei și-a dorit să aibă mini burgeri. I-am făcut plăcerea, bineînțeles, chiar dacă au ieșit puțin mai mari decât intenționasem. Dacă de obicei făceam burgerii cu ceapă caramelizată, acum m-am gândit să apelez la o variantă de burger kid friendly.

Am renunțat la ceapa caramelizată și am înlocuit-o cu legume proaspete. Am renunțat chiar și la rețeta chiflei pe care o foloseam de obicei și m-am inspirat din rețetele Lamarei, pentru o chiflă foarte moale, perfectă pentru copii.

Burger kid friendly

Burger kid friendly – un deliciu și pentru adulți

În rândurile de mai jos vă spun exact cum am procedat și ce ingrediente am folosit.

Ingrediete necesare:

  • 4 roșii
  • O salată verde
  • 2-3 linguri de maioneză
  • Ketchup
  • Feli de brânză topită
  • Chiftele făcute în casă
  • Chifle făcute în casă

Chifle pentru burgeri

Ingrediente:

  • 300 ml lapte cald
  • 1 kg făină
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 200 grame iaurt
  • O lingură de sare
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • Un ou bătut pentru uns chiflele

În cantitatea de lapte, am pus 2 linguri de zahăr și drojdia. Făina am amestecat-o cu sarea și restul de zahăr, apoi am făcut o gaură în mijloc, am turnat iaurtul, uleiul, ouăle și amestecul cu laptele pregătit mai devreme. Am frământat aluatul până a devenit neted, nelipicos și lucios. Dacă e prea tare se mai poate adăuga lapte, dacă e prea moale, se mai pune făină.

Meniu pentru copii,burger kid friendly

Am lăsat aluatul să își dubleze volumul, apoi l-am modelat în chifle, luând cât aluat mi-a încăput în palme și dându-i formă de bilă. Le-am pus în tavă și le-am mai lăsat să crească vreo 15 minute. Apoi le-am uns cu ou bătut și le-am pus în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 20 de minute.

Chifteaua pentru burgeri

Pentru a pregăti chifteaua am avut nevoie de:

  • Un kg carne tocată. Eu am folosit amestec de vită și porc
  • Sare
  • Piper
  • Condiment pentru carne de porc
  • 3 sau 4 căței de usturoi pisați
  • 2 linguri sos de roșii

Am amestecat ingredientele, am împărțit carnea în bile aproximativ egale, le-am aplatizat și le-am prăjit înt-o tigaie grill.

Cum am pregătit burgerii kid fiendly

Am tăiat chiflele în două și le-am uns cu puțină maioneză. Apoi am pus carnea fierbinte peste una din jumătăți, iar peste carne am pus câte o felie de brânză topită, să se topească. Am mai adăugat și câte o felie de roșie și o frunză de salată. La urmă am pus kethup, iar a doua jumătate de chiflă am pus-o peste.

Au ieșit foarte buni. Din aceste cantități am făcut vreo 12 burgeri nici mari nici mici, dar delicioși.

You may also like...

8 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Delicios arata! Trebuie sa fac si eu, sa vad cand prind momentul, ca acum sunt la regim.

  2. Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru rețetă!

  3. Silvia spune:

    O reteta delicioasă!!!

  4. Stoica. Viorica spune:

    Suna delicios , fiimiu ma batea la cap cu o shaorma zilele trecute , daca vede burgerii cred ca vrea si de astia ! Salvez reteta si eu nu se stie cand vine cheful !

  5. Dana spune:

    Cu siguranță au fost delicioși, voi face și eu cât de curând!

  6. Eu mereu il fac cu legume, fara ceapa caramelizata. 😀 Ies tare buni.

  1. 22 octombrie 2020

    […] ultima periodă fac tot mai des burgeri, deoarece Maia le-a cam prins gustul și îmi tot cere. Așadar, atunci când am văzut Cei mai buni […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *