Plăcinte de post cu ciuperci și spanac – rețete simple
Ieri am petrecut destul de mult timp prin bucătărie. Nu știu cum s-a făcut, dar copiii s-au înțeles toată dimineața, nu s-au certat și mi-am permis să îmi văd de ale mele. Printre altele, am făcut și plăcinte de post cu ciuperci și spanac.
Au ieșit foarte bune. Am mâncat cu toții și ne-au mai rămas câteva și pe astăzi. Așadar, m-am gândit să vă spun și vouă cum le-am făcut. Dar înainte de toate, vă mai spun că sunt și prietenoase cu silueta, dacă sunt consumate în cantitatea potrivită, încadrându-se perfect la ziua de carbo din dieta Rina.
Plăcinte de post cu ciuperci și spanac
Pentru a pregăti aceste plăcinte de post cu ciuperci și spanac, nu avem nevoie de foarte multe ingrediente. Nu este o rețetă pretențioasă și sunt sigură că mai toate ingredientele necesare le aveți deja în casă. La mine nu prea se întâmplă să îmi lipsească niciunul dintre ele.

Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 grame făină albă. Eu folosesc făină tip 650 de la Lidl.
- 400 grame apă
- un plic de drojdie uscată
- jumătate de linguriță de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 4 linguri de ulei
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- aproximativ 300 grame de spanac. Eu am folosit spanac congelat
- o conservă de ciuperci
- o lingură de făină
- o ceapă de mărime potrivită
- o căciulie de usturoi
- 5-6 linguri de suc de roșii
- sare și piper
Cum preparăm plăcințelele de post
Întâi de toate, ne ocupăm de aluat, deoarece trebuie să dospească. Punem apa călduță într-un bol și dizolvăm în ea drojdia și zahărul. Lăsăm deoparte bolul până ce drojdia se activează. Durează cam 10 -15 minute. Separat, amestecăm făina cu sarea. După ce drojdia s-a activat, amestecăm făina cu apa, adăugăm uleiul și începem frământarea. Va ieși un aluat moale, ușor lipicios. Îl lăsăm să crească, până își dublează volumul.
Între timp, opărim spanacul și îl scurgem bine de apă. Apoi, îl mărunțim, alături de celelalte ingrediente. Eu am folosit un mini chopper.

După ce aluatul a crescut, îl răsturnăm pe un blat peste care am presărat un strat generos de făină. Îl întindem și facem cercuri precum la gogoși, cu ajutorul unui pahar sau a unei căni mai mari. Apoi, luăm câte o o linguriță cu vârf de umplutură și o punem în mijlocul cercului. Peste umplutura de spanac și ciuperci punem un alt cerc și presăm marginile cu o furculiță.

Punem plăcintele pe hârtie de copt și le punem la cuptor (170 grade, funcție sus-jos și ventilator, sau la foc mediu la cuptoarele normale) pentru 15-20 de minute. Când vedeți că se rumenesc frumos ar trebui să fie gata. Dacă nu doriți să faceți plăcințele mici ci o plăcintă de post cu ciuperci și spanac mare, e și mai simplu. Împărțiți aluatul în două foi, una o întindeți în tavă, apoi puneți uniform umplutura și deasupra așezați a doua foaie.
Asta e tot 🙂 . Poftă bună!
Grozavă idee! Nu am mai mâncat de mult plăcinte cu spanac, la noi doar eu le mănânc.
O rețetă ideala în aceasta perioadă a postului. Trebuie încercată
Mmmm, ce rețetă delicioasă și potrivita pentru zilele de post ramase!
Merită încercate!!
Superba reteta, big like 😀
Foarte buna!
Eu nu mananc spanac, dar placintele tale chiar arata bine.