Dinți de lapte de Zoje Stage – recenzie

Mi-am dorit atât de mult să citesc acest roman încât l-am început imediat ce a ajuns la mine. Mi-a plăcut atât de mult, încât l-am terminat azi-noapte târziu și abia am așteptat ziua să vă pot vorbi despre el. Dinți de lapte de Zoje Stage m-a trecut prin toate stările posibile. Am urât personajele principale și am empatizat cu fiecare în parte. Mi-am dat silința să aleg o tabără și să rămân acolo, dar cu fiecare nou capitol citit vedeam altfel lucrurile și din nou schimbam tabăra. Acest joc a ținut până la final. Chiar și ultimele rânduri m-au făcut să mă gândesc eu cu cine votez?

Mi-era dor de un roman atât de bun. Subiectul ales este unul sensibil pentru orice părinte. Dinți de lapte de Zoje Stage este un roman de debut și se simte pe alocuri acest lucru, lovindu-ne de unele inadvertențe minore. Pe mine nu m-au deranjat, fiind prea captivată de întreaga situație creată. Cu fiecare pagină citită speram că lucrurile se vor termina cu bine, dar eram conștientă că cel mai probabil voi rămâne cu speranța. Eram sigură că indiferent cum se vor așeza lucrurile, niciodată această familie nu va mai fi la fel.

Dinți de lapte de Zoje Stage, impresii, recenzie,

Dinți de lapte de Zoje Stage – „…o carte halucinantă și plină de întorsături de situație…” – Entertainment Weekly

Mi-a fost imposibil să nu mă pun în locul mamei și mi-a fost imposibil să nu o judec sau să nu o înțeleg uneori. Dinți de lapte este un roman care dă de gândit. Un roman care te face să îți analizezi fiecare decizie pe care o iei în creșterea copiilor. Acest roman te face să te gândești cât de mult ai greșit de-a lungul anilor și cum – sau dacă – aceste greșeli îți vor afecta copilul pe termen lung. De asemenea, te face să conștientizezi cât de importantă este comunicarea într-o familie și cât de greșit e să întreții fantezia unei familii perfecte și să ignori problemele existente.

Suzette, Hanna și Alex formează aparent o familie perfectă. Sunt frumoși, stau bine din punct de vedere financiar și se iubesc nespus. În spatele ușilor închise, situația stă puțin altfel. Hanna are 7 ani, dar nu vorbește. Deși mama insistă că fata ar trebui să meargă la școală și să se integreze pentru a se putea dezvolta, tatăl insistă că fetița lui e încă mică și mai are nevoie de puțin timp.

Suzette a fost crescută de o mamă nepăsătoare și mereu s-a confruntat cu probleme de sănătate, suferind de o boală autoimună. Această boală o face să își piardă ușor răbdarea și se agravează pe bază de stres. Așadar, de multe ori reacționează greșit în preajma Hannei. Hanna e un îngeraș în preajma tatălui său, pe care îl privește ca pe un erou. El o înțelege și nu are pretenții de la ea. Nu insistă să vorbească și nu îi impune atâtea reguli precum mama sa.

Cum reacționezi când propriul copil îți vrea răul?

Atunci când Hanna începe să vorbească doar în preajma mamei, susținând că nu e Hanna, lucrurile scapă puțin de sub control. Suzette simte că nu mai poate sta mereu cu ea și că nu îi face față. Începe să îi fie frică și reacționează urât atunci când aceasta face ceva ce nu ar trebui. Suzette insistă să o înscrie la școală și în cele din urmă își convinge soțul. Acest lucru o debusolează total pe Hanna, care începe să creadă mama sa trebuie să dispară. Astfel, ea și tatăl ei ar putea trăi împreună fericiți, fără reguli și fără ca tatăl să fie influențat de mama cea rea. Deși este doar un copil, mintea o duce în locuri greșite și o face capabilă de lucruri greu de digerat. Ce se va alege de ei? Vă las pe voi să aflați.

Cred că se vede cât de mult mi-a plăcut. Scriu, scriu și parcă nu m-aș opri. Totuși, consider că v-am spus suficient, fără să intru foarte mult în detalii și fără să vă stric bucuria lecturii. Dinți de lapte de Zoje Stage a apărut de curând la Editura Corint și se poate comanda de aici.

You may also like...

16 Responses

 1. Eva Anca spune:

  Am pus și eu ochii pe cartea asta, iar acum sunt sigură că o voi lua. Mulțumesc pentru recomandare!

 2. Simona spune:

  Am tot citit recenzii pentru aceasta carte si pare foarte interesanta, sunt foarte curioasa daca imi va placea!

 3. Dana spune:

  Pare o poveste cu adevărat interesantă și plina de trăiri, o vreau!

 4. Raluca spune:

  Pare a fi o carte super interesanta, asa ca o sa o trec pe lista mea. Merci pentru recomandare!

 5. Anca spune:

  Îmi place cum ai povestit despre aceasta carte, m-ai făcut curioasa.

 6. O recenzie frumoasa, intensa si emotionanta, ai transmis foarte bine ce ai simtit citind cartea asta, ce mesaj ai desprins din ea!

 7. Lucia Mihaela Curea spune:

  Stiam de aceasta carte si chiar ma intrebam daca mi-ar placea.

 8. Denisa spune:

  Pare o carte interesanta si captivanta. O sa am si eu in vedere.

 9. Clar mi-o cumpar si eu. Pare wow.

 10. Rokolla spune:

  O carte foarte buna pe care o am si eu pe lista mea

 1. 31 august 2021

  […] Dinți de lapte de Zoje Stage – cartea asta e pur și simplu WOW! […]

 2. 15 septembrie 2021

  […] Dinți de lapte […]

 3. 17 ianuarie 2022

  […] Dinți de lapte de Zoje Stage. Oh! Un thriller înfiorător, care e încă viu în mintea mea. […]

 4. 27 mai 2022

  […] alertă și având un subiect puțin mai sensibil, pe care l-am mai întâlnit într-o singură carte până […]

 5. 23 septembrie 2022

  […] totdespre.ro […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *