Tort Red Velvet sau Catifea Roșie – mai simplu decât pare
Trebuie să recunosc că tare îmi plac torturile. Mai bine zis, îmi place foarte mult ceea ce reprezintă prezența unui tort. De aceea încerc să nu treacă nicio aniversare importantă fără a avea un tort pe masă. De când mă știu am avut tort de ziua mea. Bineînțeles, făcut în casă, că pe atunci nu era moda torturilor la comandă.
Eu, personal, renunț oricând la un tort cumpărat sau o prăjitură pentru ceva făcut în casă. Poate nu e perfect, dar cu siguranță e gustos și deosebit. Eu nu fac toate torturile pentru toate aniversările noastre. Copiii își doresc torturi parcă desprinse din reviste, cu figurine și aspect impecabil. Așadar, pentru ei apelez mereu la Marga’s Delights, care, după părerea noastră, face cele mai bune torturi din zonă. Dar, pentru noi, adulții, sau pentru alte zile în care avem motiv să sărbătorim, încerc să fac eu câte unul. Vreau ca ai mei copii să își aducă aminte la maturitate de torturile strâmbe ale mamei, așa cum îmi aduc aminte și eu și cel mai probabil și voi.
Foarte mult timp doar m-am uitat la fotografii cu acest minunat tort Red Velvet / tort Catifea Roșie. E un tort atât de elegant încât mereu am fost sigură că e dificil de pregătit. Asta până într-o zi când mi-am făcut curaj. Dragile mele, trebuie să știți că e cel mai ușor și mai rapid tort pe care l-am pregătit vreodată. Trebuie neapărat să-l încercați!
Ingrediente necesare pentru a pregăti un tort Red Velvet
Pentru blat avem nevoie de:
- 250 grame făină
- 100 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 4 ouă
- 200 g lapte bătut. Eu am folosit Pilos, e suficient de lichid.
- un praf de sare
- un praf de copt
- o lingură de cacao
- o lingură colorant roșu sau cât vă indică fabricantul pe sticluță
Pentru cremă avem nevoie de:
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr pudră
- 500 ml frișcă lichidă
- esență de vanilie
Cum preparăm acest tort Catifea Roșie
Întâi de toate, ne asigurăm că ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei. Apoi, mixăm untul moale cu zahărul până ce acesta se topește. După aceea, încorporăm ouăle unul câte unul mixând în continuare. Acum e momentul să adăugăm în amestec și laptele bătut.
Separat, amestecăm făina cu praful de copt și cu cacao, iar apoi, turnăm amestecul uscat peste cel umed pregătit mai devreme. Amestecăm până se omogenizează totul. Turnăm colorantul, dar și un praf de sare și amestecăm în continuare. Dacă considerați că e nevoie puteți mări cantitatea de colorant. Eu cred că am pus cam puțin sau am nevoie de alt colorant, deoarece după coacere frumosul aluat roșu s-a transformat într-un blat roșcat.
Împărțim cantitatea de aluat în două părți egale și apoi le turnăm în două tăvi mari de aragaz, în care am pus deja hârtie de copt. Întindem omogen aluatul și il coacem la 180 de grade pentru 10 minute. Vor ieși blaturi subțiri, așa cum și trebuie.
Fiind foarte subțiri, blaturile se vor răci foarte repede. Așadar, vom trece rapid la următorul pas. Tăiem marginile blaturilor, dacă nu ies uniforme. Apoi le măsurăm și le tăiem exact în două. Bineînțeles, nu vom tăia pe lungime, ci pe lățime. Așadar, vom avea apoi 4 blaturi mai mici și egale pregătite pentru a fi umplute cu cremă delicioasă.
Cum facem crema pentru Red Velvet:
Crema se prepară și mai ușor. Mixăm bine cele 500 de grame de mascarpone cu zahărul pudră. Apoi adăugăm frișca lichidă rece și mixăm până ce amestecul devine cremos și are un aspect plăcut. Adăugăm și esența de vanilie și o încorporăm bine.
Împărțim crema în patru părți și umplem blaturile cu ea. Prima parte de cremă vine întinsă peste primul blat, apoi așezăm alt blat peste stratul de cremă și tot așa. Eu am folosit un poș, dar dacă nu aveți puteți să o întindeți pur și simplu cu o spatulă. Pentru ornat, la insistențele Maiei, am colorat o parte din cremă. Dar se pot folosi fructe, firimiturile de la marginile blaturilor tăiate sau orice alte decorațiuni doriți voi. Punem tortul la frigider pentru măcar o oră sau două, iar apoi îl servim după bunul plac. Eu l-am împărțit în 10 bucăți, dar nu foarte mari. Cred că data viitoare voi face porție dublă să fiu sigură că e suficient pentru toată lumea. E foarte gustos și se mănâncă.
Mă repet… Pare complicat să pregătești un tort Red Velvet, dar nu e! Poftă bună!
Wow, arată minunat!!!! Ți a ieșit perfect!
Arată fantastic! Am auzit de tortul acesta, dar nu am mâncat niciodată.
Ti-a ieși foarte bine și foarte bun!!!
Minunat arata! Sunt sigura ca e si delicios.