Rețetă cu broccoli, cartofi și sos alb

Am văzut rețeta aceasta în una dintre emisiunile culinare pe care le urmăresc ocazional. Mi s-a părut o rețetă ușoară, interesantă și am vrut neapărat să văd cum e combinația. Copiii adoră să mănânce broccoli, iar noi cartofi la cuptor. Deci, să încerc această rețetă cu broccoli, cartofi și sos alb mi s-a părut o idee strălucită.

Mi-a plăcut mult combinația, iar acum că mi-am adus aminte de ea scriind acest articol, sunt 90% sigură că voi face și astăzi. Rețeta aceasta nu include carne. Poate fi o cină ușoară sau poate fi o garnitură delicioasă, dacă o așezați lângă un piept de pui la grătar. Sosul alb cu brânză merge de minune și peste carne, mai ales peste cea de pui, zic eu.

retetă cu cartofi și brocoli, cartofi la cuptor, reteta cu broccoli

Ingrediente necesare pentru această rețetă cu broccoli, cartofi și sos alb

  • o pungă de broccoli congelat
  • 4-5 cartofi mărișori
  • condimente
  • 2-3 linguri de ulei

Pentru sos:

  • jumătate de calup de telemea sau cașcaval
  • o lingură de făină
  • aproximativ 200 grame de lapte
  • o lingură de unt

Mod de preparare pentru această rețetă ușoară

Prima dată încingem cuptorul la 180 de grade (foc mediu). Apoi, curățăm cartofii și îi tăiem în jumătate. Îi spălăm bine și punem peste ei uleiul și condimentele dorite. Ne asigurăm că fiecare bucată de cartof este îmbrăcată în condimente. După aceea, îi punem într-o tavă și îi lăsăm la cuptor până sunt copți.

În paralel, punem apă cu sare la fiert. Când apa dă în clocot, adăugăm buchețelele de broccoli. Maia le zice copăcei, încă de când era mică. După ce se fierb, îi stoarcem de apă.

În timp ce copăceii fierb și cartofii sunt la cuptor, ne ocupăm de sosul alb cu brânză. Punem untul la topit și adăugăm făina. Amestecăm încontinuu să nu se ardă și, treptat, încorporăm laptele. După ce laptele este încorportat și amestecul ia consistența unui sos, adăugăm brânza dată pe răzătoare. Mai lăsăm să dea câteva clocote, gustăm de sare și oprim focul.

Pe o farfurie punem câți cartofi dorim, cu tot atâtea bucăți de broccoli și una, două sau câte linguri de sos dorim.

Poftă bună!

You may also like...

18 Responses

  1. Eva Anca spune:

    Arata delicios! Foarte buna idee pentru gatit.

  2. anasylvi spune:

    Yum! Imi place broccoli, n-am mai mancat de mult.

  3. Dana spune:

    Cât de delicios sună, chiar dacă nu mă dau în vânt după “copăcei”! Sosul de brânză m-a cucerit!

  4. Simona Banica spune:

    Îmi place mult reteta!

  5. Dobrișan Maria Ancuța spune:

    Delicios

  6. Madelanicoleta spune:

    Abia astept sa o incerc ❤️

  7. Manuela Stanica spune:

    Arata foarte bine si cred ca e o mancare foarte delicioasa.

  8. Andreea spune:

    Ador broccoli, si fetita mea la fel, dar cu sosul asta nu l-am incercat,sper sa o fac curand

  9. Andreea spune:

    Ador broccoli si eu si fetita mea , dar cu sosul asta nu l-am incercat, sper sa o fac curand

  10. Ristea Andreea Raluca spune:

    Arată super, cu siguranta voi pregăti si eu rețeta

  11. Nistorescu Madalina spune:

    Delicios . O sa fac si euu

  12. Bună!N-am mai făcut niciodată soc de brânză,cred că e delicios.Pe mine nu mă deranjează că e fără carne,din contră, că de la un timp am luat-o așa mai… ușurel din cauza problemelor de sănătate.
    Ai fiert mult broccoliul?

  13. Harabor Emilia spune:

    Arata delicios. Cu siguranta o voi incerca si eu.

  14. Vâlcu Liliana spune:

    Cred ca este minunata. O voi incerca si eu.

  15. Aileni Marian spune:

    Arată mișto tare o bogăție de arome si culori o sa incerc rețeta cât de curând

  16. Noi nu prea mancam brocoli, dar arata prea bine reteta ta ca sa nu o incerc.

  1. 5 august 2020

    […] cartofi cu brocoli și sos de brânză […]

  2. 13 mai 2021

    […] aproximativ 200 grame broccoli […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *